Nastavak lijepe priče studenata i Podravke

Podravka je početkom godine mladim ljudima informatičke struke ponudila mogućnost mjesečnog stipendiranja te zapošljavanja po završetku studija.

Lorena Svržnjak iz Koprivnice, studentica Fakulteta elektronike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, profil Telekomunikacije i informatika prva je Podravkina stipendistica, koja je i potpisala ugovor o stipendiranju.

Naime, Podravka je početkom godine mladim ljudima informatičke struke ponudila mogućnost mjesečnog stipendiranja te zapošljavanja po završetku studija.

- Informatička podrška bitna je za funkcioniranje poslovnih procesa pa je stoga i Podravka odlučila raspisati ovaj natječaj i pružiti podršku mladim ljudima tijekom obrazovanja i pronalaženja prvog radnog mjesta, rekla je Jasenka Maltarić-Dujnić, direktorica Ljudskih potencijala.

- Smatram da je ovo velika prilika, jer dobiti mogućnost stipendiranja i posao u rodnom gradu je ostvarenje snova. Zahvalna sam na pruženoj prilici da budem dio Podravke i ostanem u gradu kojem pripadam. Opravdat ću povjerenje koje mi je Podravka danas dala, rekla je Lorena prilikom potpisivanja ugovora o stipendiranju.

- Stipendiranje studenata novi je početak, odnosno obnavljanje stare prakse na jedan novi način i predstavlja nastavak lijepe priče između studenata i Podravke, rekao je Goran Međurečan, direktor sektora Infomatika, detaljnije obrazloživši Loreni plan suradnje, koja će započeti narednih dana planiranjem teme njezinog diplomskog rada, kao prvog zajedničkog projekta.

Na natječaj su se mogli javiti studenti prve ili druge godine diplomskog studija na Fakultetu elektronike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i to smjer Informacijska i komunikacijska tehnologija (profil: telekomunikacije i informatika) i Računarstvo (profil Programsko inženjerstvo i informacijski sustavi te Računalno inženjerstvo), a mjesečna stipendija iznosi 1.500 kuna.