Konferencija Art of HR u Beogradu

Predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić i starija potpredsjednica za upravljanje ljudskim potencijalima Jasenka Maltarić – Dujnić sudjelovali su na konferenciji Art of HR koja se održavala od 20. i 21. listopada 2016. godine u Beogradu. Riječ je o konferenciji koja okuplja inovativne teoretičare i vodeće HR praktičare iz najvećih multinacionalnih europskih kompanija.

Svaki je govornik imao priliku prezentirati temu iz HR prakse pa su se mogli čuti novi, kreativni i inovativni primjeri iz najboljih praksi upravljanja ljudskim potencijalima iz pojedinih organizacija.

Jasenka Maltarić – Dujnić predstavila je temu “Heart full of hr - or how to become bloodstream in company transformation”. Svojim predavanjem snažno je naglasila ulogu HR-a u transformaciji kompanije te je prikazala kako se u tom procesu transformirao i sam HR. Kroz prikaz različitih projekata i programa koji su implementirani tijekom protekle četiri godine, približila je publici način na koji je HR Podravke potaknuo promjenu u organizacijskoj kulturi, generirao kulturu učenja i fokusiranosti na rezultat.

- Moje dosadašnje iskustvo dokazuje da tvrtke u procvatu imaju ljude u središtu. Razlog rasta tvrtki u ovom desetljeću je taj što su u mogućnosti pružiti smisao i svrhu, kontekst i okvir koji potiče individualni potencijal rasta. Stoga, ako se kompanije bave ljudima i ako podržavaju ciljeve tvrtke kroz ljude, nalaze se u centru utjecaja, u srcu organizacije, rekla je Jasenka Maltarić – Dujnić.

Predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić sudjelovao je u panelu na temu „Women in leadership positions - glass ceiling, sticky floor, glass cliff“, na kojoj se govorilo o ženama na upravljačkim pozicijama. Neka od pitanja o kojima se raspravljalo, bila su zašto udio u poslovnim pozicijama ne odgovara udjelu ukupnog postotka visokoobrazovanih žena, s kojim se preprekama žene susreću i kako majčinstvo utječe na poslovnu karijeru. Istaknuta je važnost networkinga i kulture raznolikosti te prikazani primjeri dobre prakse u kompanijama.

- Na razini Podravka Grupe, 55 posto žena je na visokim upravljačkim pozicijama, odnosno djeluju kao članice Uprave. Na visokim managerskim pozicijama, taj statistički udio iznosi 53 posto. Ponosimo se što je naša kompanija svjesna važnosti uključivanja žena na ravnopravan način u sve segmente poslovanja, a to i pokazujemo stvarajući jednake uvjete za razvoj karijera svim zaposlenicima Podravke, rekao je Zvonimir Mršić u svojem izlaganju.

Također, starija potpredsjednica za marketing Gordana Periškić na konferenciji je izlagala u sklopu Cotrugli Alumni 360 day i sudjelovala u panelu na temu „Getting to the top“, uključivši se u raspravu na temu što čini uspjeh i put do uspjeha. Vodeći rukovoditelji iz samog vrha globalnih i regionalnih tvrtki podijelili su svoja iskustva u dostizanju poslovnih uspjeha, ali i podijelili korisne savjete iz pregovaranja ili osobnog brandinga.