Dijana Škorjanec

Raditi u Podravki za mene znači veliku čast, ali i odgovornost.

Karijeru u Grupi Podravka započela sam 2008. godine u mesnoj industriji Danica d.o.o. gdje sam bila zaposlena kao pripravnik u Riznici. Nakon obavljenog pripravničkog staža obavljala sam poslove deviznog platnog prometa te ubrzo poslala voditelj odjela platnog prometa. Sudjelovanje na internoj procjeni Grupe organizirano od strane Financija Podravke omogućilo mi je prelazak u Financije matičnog poduzeća.

Trenutno sam na poziciji Voditelja odjela za upravljanje rizikom naplate potraživanja. Odjel se bavi različitim aktivnostima vezanim uz naplatu potraživanja kao što je ispitivanje kreditne sposobnosti subjekata, zaprimanjem i aktivacijom sredstava osiguranja plaćanja, kontrolom ugovora Grupe s financijskog stajališta, analizom kategorija kupaca i dr.

Kao prednost rada u Podravki istaknula bih razvijenost procesa iz kojih se može puno naučiti i koji omogućuju stvaranje šire slike poslovanja nego što je to slučaj kod malog poduzeća te mogućnost usavršavanja kroz opće edukacije, seminare i konferencije.

Raditi u Podravki za mene znači veliku čast, ali i odgovornost. Čast, iz razloga jer je Podravka međunarodno priznata kompanija koja je postigla velike uspjehe zahvaljujući kvaliteti svojih proizvoda i sposobnostima svog vodstva, te sam privilegirana što mogu biti dio jednog takvog sustava. Odgovornost, jer poduzeće vrijedi koliko i ljudi unutar tog poduzeća i htjeli mi to ili ne Podravka je dio nas i okolina nas poistovjećuje s onim što i gdje radimo.

S obzirom da sam pred obranom specijalističkog poslijediplomskog rada vezanog uz financijsku analizu budućnost u Podravki trenutno vidim u Riznici, no u dužem roku voljela bih doprinijeti i kroz neki drugi sektor.