Sa srcem i Podravkom osvoji svijet

„Ključ uspjeha Podravke su profesionalni, kreativni i poduzetni ljudi, spremni u svakom trenutku pružiti svoj doprinos za dobrobit kompanije te uložiti dodatan trud i vrijeme u postizanje iznadprosječnih rezultata“.

Vođeni tom mišlju sektor Ljudski potencijali i pravo nakon niza godina uspješnog provođenja pripravničkog Shape programa za visokoobrazovane pripravnike, uvodi i provodi nadograđeni program naziva Dobrodošli za naš stol. Njime fokus stavljamo ne samo na pripravnike, već i na nove stručnjake koji imaju ranijeg radnog iskustva, ali po prvi puta dolaze raditi u našu kompaniju.

Shvaćajući presudnu ulogu zaposlenika u ostvarenju poslovnih ciljeva kompanije, od prvih dana dolaska u Podravku osluškuju se njihove potrebe i uvodi ih se u kompaniju.

Kako bi se nove kolege što bolje usmjerilo i omogućilo im se da se razvijaju, za njih se u sklopu programa Dobrodošli za naš stol organizira opći, edukacijski i specijalistički dio putem kojih im se kroz ciljane prezentacije i aktivnosti, stručne edukacije i vodstvo mentora omogućava brže upoznavanje s kompanijom i kraće vrijeme od ulaska u kompaniju do samostalnog odrađivanja radnih zadataka.

Također, osluškujući njihove potrebe i sustavnom analizom učinjenog težimo tome da program konstantno prilagođavamo i nadograđujemo.

Važnost ovakvog programa i sustavnog uvođenja u kompaniju kao što je Podravka potvrđuju i sami polaznici programa, novi Podravkaši. 

 

Komentari polaznika programa

 

Lorena Svržnjak, Informatika 

„Zadnje dvije godine faksa bila sam Podravkina stipendistica te sam se odmah nakon fakulteta zaposlila u Podravki, tako da mi je ovo prvi posao. Iako sam kroz fakultet imala prilike učiti o komunikacijskim i prezentacijskim vještinama, ovo je bila prava prilika za osvježiti naučeno. Voditeljica edukacija bila je izuzetno poticajna te nam je u opuštenoj atmosferi, kroz praktične primjere, pokazala važnosti određenih vještina i kako različita ponašanja djeluju u različitim situacijama. Također, to je bila prilika da se mi mlađi okupimo, družimo i držimo skupa. Smatram da je to dobar način da se ljude poveže i stvori ugodna radna atmosfera te da mladi vide da se netko trudi za njih.“

 

Daniel Loth, Energetika

„Iako mi ovo nije prvi posao i već imam radnog iskustva, na ovom sam se poslu po prvi puta susreo s tim da moram prezentirati i više komunicirati s različitim ljudima, na različitim pozicijama i iz različitih sektora unutar, ali i van firme. Kako sam na edukaciji po prvi puta zapravo prezentirao, shvatio sam, što su mi i kolege potvrdile, da ja to znam i mogu, što mi je donijelo samopouzdanje za dalje, pogotovo kad znam koliko je novih projekata preda mnom.“

 

Katarina Bečeić, Ekologija

Katarina Kraljić zadovoljna je s dosadašnjim edukacijama i smatra da su ovakve edukacije potrebne kako bi što bolje obavljala svoj posao: „Tijekom obilaska tvornica upoznati smo sa samom proizvodnjom, konkretno nam je pokazano što se radi i to će mi pomoći u poslu kojeg obavljam“.

 

 

Jurica Keser, Riznica

Da su edukacije važne i da je potrebno njihovo odvijanje slaže se i Jurica Keser iz Riznice: „S obzirom da ne radim u sektoru srodnom ovim prezentiranima, edukacije su mi pomogle da uvidim kako drugi sektori imaju organiziran posao i da bolje razumijem kako drugi sektori funkcioniraju“.

 

 

Marija Žagar, PP Podravka hrana

Iako je Marija prošla kroz različite dijelove kompanije te se susrela sa sustavom kompanije tijekom studentskih dana, kasnije i kao sezonska radnica, Marija je zadovoljna načinom odnosa prema pripravnicima i novozaposlenima te programom uvođenja u Podravkin sustav.
„Iako sam već radila ovdje, nije to bilo na poslovima kao što je moj trenutni posao. Sviđalo mi se sve: od srdačnog dočeka, postepenog uvođenja u kompaniju i u radne zadatke, i od strane Ljudskih potencijala i od nadređenih, mentora i kolega. Lijepo su me primili. To mi je pomoglo da se opustim i lakše uđem u sam posao.“

 

Manuel Sever, Centralno održavanje

S obzirom na radno mjesto, Manuel se do početka rada u Podravki nije susreo s edukacijama fokusiranim na komunikacijske i prezentacijske vještine i zadovoljan je što je u sklopu edukacijskog dijela programa za novozaposlene dobio tu mogućnost.
„Uvijek je dobro kad čovjek nešto novo nauči. Na primjer ova edukacija za komunikacijske vještine pomogla mi je pri odnosu s nadređenima, ali i kolegama. Prvi mi je put da sam bio na ovakvoj edukaciji, s obzirom na zanimanje, ali mi naučeno pomaže prilikom svakodnevnog odnosa s kolegama: kako primjereno pristupiti različitim ljudima na obostrano zadovoljstvo.“

 

Jelena Brckan, Tvornica voća

Mladost, entuzijazam, želja za učenjem, sve to potrebno je za početak, a stručnost, konkretna znanja te edukacije, je ono što mi je pružio SHAPE program.

 

 

 

Goran Plahinek, Tržište RH

Da postanem Naj pripravnikom bilo je potrebno uložiti dodatan trud i istaknuti se, davati dodatna rješenja uz ono što se od nas tražilo, davati potpuno nove ideje nevezano za radne zadatke, te pokazati interesa i htjenje da se nauči i pridonese više.

 

 

Marko Radmanić, Tržište JIE

Slušati i učiti od najkvalitetnijih ljudi s tržišta prilika je koja se rijetko pruža, a tome dokazuje i moja poprilično ispisana bilježnica.