Suradnja Podravke i Microsofta u osamnaest zemalja svijeta

Riječ je o Ugovoru o poslovnoj suradnji i uslugama kao krovnom ugovoru te Enterprise ugovoru kojim se rješava pitanje licenciranja Microsoftovih platformskih proizvoda.

Danas su u Zagrebu na konferenciji za medije predstavljena dva nedavno sklopljena ugovora o poslovnoj suradnji između Podravke i njenog strateškog partnera u području informacijskih tehnologija, tvrtke Microsoft. Riječ je o Ugovoru o poslovnoj suradnji i uslugama kao krovnom ugovoru te Enterprise ugovoru kojim se rješava pitanje licenciranja Microsoftovih platformskih proizvoda za sva poduzeća Grupe Podravka koja se nalaze u osamnaest zemalja svijeta.

 Sklapanje ovih ugovora nastavak je uspješne suradnje dviju tvrtki kojom Podravka potvrđuje svoju opredijeljenost za Microsoft tehnologije. Na taj način Podravka osigurava svim svojim korisnicima mogućnost korištenja najnovijih verzija operacijskog sustava Windows, uredskog paketa Microsoft Office te čitavog niza poslužiteljskih proizvoda i to kroz period od najmanje tri godine, na koliko su ugovori potpisani.

Enterprise ugovorom pokriva se pitanje licenciranja Microsoftovih proizvoda za sva Podravkina poduzeća. Time se ostvaruje centralizirano upravljanje Microsoftovim softverom čime se pojednostavljuje i olakšava rad ljudi na terenu, a kako je riječ o izrazito jednostavnom modelu licenciranja, osigurana je i potpuna troškovna transparentnost za sva Podravkina poduzeća. Ovim ugovorom Podravki je, između ostalog, osigurana mogućnost da među prvima u svijetu testira i koristi, odnosno primijeni u svome poslovanju sve aktualne proizvode tvrtke Microsoft, kao i one koji će se u naredne tri godine pojaviti na tržištu.

Podravka u velikoj mjeri svoj razvoj i napredak bazira na korištenju suvremenih informacijsko-komunikacijskih tehnologija, nastojeći na najbolji način iskoristiti njihove mogućnosti za optimizaciju, fleksibilnost i efikasnost poslovanja. Microsoft u tome igra značajnu ulogu počevši od klijentskog softvera (operacijski sustav, uredske aplikacije) do sve značajnijeg i šireg spektra poslužiteljskih proizvoda. Tako, između ostalog, Podravka već sudjeluje u korporacijskom programu evaluacije nadolazećeg Microsoftovog rješenja za integriranu komunikaciju koje, između ostalog, uključuje funkcionalnosti IP telefonije te audio i video konferencija, a za koje se očekuje da će pokazati konkretne financijske uštede u ovako geografski distribuiranoj i poslovno dinamičnoj tvrtki.