Stjecanje dionica PODRAVKE d.d. – Obavijest

Sukladno odredbi članka 19. Uredbe (EU) br. 596/2014 Europskog Parlamenta i Vijeća od 16. travnja 2014. godine o zlouporabi tržišta odnosno članka 464. Zakona o tržištu kapitala, PODRAVKA d.d. (u daljnjem tekstu: Izdavatelj) obavještava da je 27. travnja 2018. godine primio obavijest o stjecanju dionica Izdavatelja kojom ERSTE društvo s ograničenom odgovornošću za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima obavještava Izdavatelja da je dana 26.04.2018. godine u svoje ime i za račun Erste Plavog obveznog mirovinskog fonda kategorije A, Erste zatvorenog dobrovoljnog mirovinskog fonda, Zatvorenog dobrovoljnog cestarskog mirovinskog fonda te Nestlé zatvorenog dobrovoljnog mirovinskog fonda steklo dionice Izdavatelja.

Ova Obavijest se dostavlja s obzirom na činjenicu da je g. Petar Vlaić, upućena osoba na Popisu upućenih osoba Izdavatelja - kao član Nadzornog odbora Izdavatelja, a obnaša funkciju predsjednika ERSTE društva s ograničenom odgovornošću za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima.

Podaci o transakcijama navedeni su sukladno Provedbenoj Uredbi br. 2016/523 u Predlošku za obavješćivanje o transakcijama osoba koje obavljaju rukovoditeljske dužnosti i osoba koje su s njima usko povezane te za objavljivanje tih transakcija, a koji Predložak je u privitku ove Obavijesti.