Spajanje Podravkinih tvrtki u Mađarskoj

Spajanjem dviju tvrtki koje Podravka ima u Mađarskoj – Podravke Kft Mohacs te Podravke International Budapest povećati će se efikasnost poduzeća u Mađarskoj i ojačati Podravkina pozicija prema tamošnjim poslovnim partnerima.

Umjesto dvije tvrtke koje Podravka ima u Mađarskoj - Podravke Kft Mohacs koja se bavi proizvodnjom te Podravke International Budapest u čijoj je nadležnosti distribucija i marketing, Podravka će u susjednoj zemlji uskoro imati samo jednu tvrtku u kojoj će biti objedinjeni svi zaposleni i sve funkcije. Odluku o tome donijela je Uprava Podravke d.d. s ciljem povećanja efikasnosti poduzeća u Mađarskoj i jačanja Podravkinih pozicija prema tamošnjim poslovnim partnerima.

Sve pripremne aktivnosti već su obavljene, zatjev za registraciju Podravka International Kft Budapest predan je nadležnom sudu, te se očekuje da će najkasnije do kraja rujna biti riješene sve zakonske pretpostavke. "Zbog svog zemljopisnog položaja i značenja u regiji te napretka po kojemu je među vodećim tranzicijskim zemljama, Mađarska je izuzetno važna za Podravku. Ona je oslonac za prodor na tržišta susjednih zemalja i ono što je posebno važno je to da je Mađarska jedan od glavnih kandidata za ulazak u Europsku uniju. Stoga je za Podravku bitno prilagođavanje promjenama u toj zemlji i jačanje pozicija. Procjena je da će zbog spajanja tvornice i Internationala doći do niza pozitivnih efekata. Imat ćemo poduzeće sa zaokruženim funkcijama u kojem je moguć efikasniji rad, bolja kontrola troškova i koje će osnaži u nastupu prema poslovnim partnerima, posebice bankama, institucijama i dobavljačima. Vjerujem da ćemo tako povećati naš promet i da će Podravka dobiti na značenju u ovom dijelu Europe", ističe Dražen Pros koji će obavljati funkciju glavnog direktora objedinjene tvrtke.