Potpisan ugovor između Podravke i Mercatora o kupnji nekretnine u Koprivnici

Vodstva Podravke i Mercatora potpisala su u četvrtak 22. rujna 2005. godine ugovor o kupnji Podravkine nekretnine u Domagojevoj ulici u Koprivnici, tzv. "ekonomiju".

Podravka je odlučila prodati "ekonomiju" s ciljem efikasnijeg upravljanja vlastitom imovinom. To je još jedna u nizu aktivnosti koje Podravka provodi u restrukturiranju bilance i što boljem korištenju svoje imovine. Naime, Podravka ima dosta nekretnina u Koprivnici, ali i drugim gradovima, koje nisu usmjerene na tzv. core business. Radnici koji su dosad radili na "ekonomiji", njih 22 u maloprodaji, te 10 u prodajnoj logistici, ostaju u Podravki i bit će preraspoređeni na druge lokacije ili radna mjesta unutar Podravke Na tom prostoru Mercator-H,d.o.o. izgradit će trgovački centar površine preko 4.000 m2, u kojem će uz hipermarket biti standardni Mercatorovi programi - trgovina sportske odjeće, obuće i opreme Intersport, prodavaonica modne odjeće Modiana, caffe bar Santana, te više lokala u najmu.

Priprema za realizaciju projekta krenut će odmah po potpisivanju ugovora s Podravkom. Datum početka radova na novom centru ovisit će o vremenu potrebnom za ishođenje građevinske dozvole, a otvorenje centra planirano je za drugu polovicu 2006. godine. Ovaj poslovni potez potvrda je višegodišnje dobre suradnje između Podravke i Mercatora, ne samo u Hrvatskoj, već i na širem regionalnom području.