Potpisan ugovor između Koestlina i Podravke

Podravka ekskluzivni distributer Koestlinovog asortimana.

Danas je u Koprivnici potpisan Ugovor između tvrtke Koestlin d.d. i Poni trgovine d.o.o. kojime je Podravka postala ekskluzivni distributer asortimana tvornice keksa i vafla Koestlin za Hrvatsku. Ugovor su potpisali g. Silvio Galić, predsjednik Uprave Koestlina, i g. Mladenko Frleta, direktor Poni trgovine. Ugovorom između Koestlina i Poni trgovine, Koestlinov asortiman keksa, vafla i čajnih peciva bit će distribuiran Podravkinom distributivnom mrežom.

Za Podravku, značaj ugovora o distribuciji Koestlinovih proizvoda primarno je u upotpunjavanju asortimana na području keksa, vafla i čajnih peciva te širenju ponude prema kupcima i krajnjim potrošačima.
Miroslav Vitković, direktor Prodaje Hrvatska, izjavio je: "Uključivanjem Koestlinovog asortimana u Podravkinu distribuciju proširujemo ponudu prehrambenih proizvoda koje nudimo svojim klijentima. Koestlinovi su proizvodi vrhunske kvalitete i uvjeren sam da je ovakva suradnja korisna za obje tvrtke."
Silvio Galić, predsjednik Uprave Koestlina, naglašava: "Potpisivanjem ugovora s Podravkom Koestlin je pronašao strateškog partnera koji će omogućiti kvalitetnu i efikasnu distribuciju našeg proizvodnog programa. Drago nam je da je Podravka prepoznala vrhunsku kvalitetu Koestlinovih proizvoda. Sigurni smo da će kvaliteta naših proizvoda i Podravkine distributivne mreže biti potvrđena rastom prodaje i još većim zadovoljstvom naših potrošača."

Bjelovarski Koestlin je vodeći proizvođač brašneno konditorskih proizvoda u Republici Hrvatskoj, a utemeljen je 1905. godine što ga čini najstarijim proizvođačem keksa i vafla u Republici Hrvatskoj. Fokus poslovanja Koestlina je proizvodnja keksa, čajnih peciva i vafla. Koestlinov asortiman sastoji se od šezdesetak proizvoda u oko sto različitih pakiranja. Osim fokusiranosti i neprikosnovene kvalitete, Koestlin se odlikuje fleksibilnošću i elastičnošću kod prilagođavanja zahtjevima tržišta. Poznatije Koestlinove robne marke su PIKNIK u grupi keksa, PARIS u grupi čajnih peciva i sendviča i KARAT u grupi proizvoda s kakao preljevom. Koestlin je dobitnik mnogih priznanja za kvalitetu proizvoda među kojima se ističu leader proizvodi KARAT i CAPPUCCINO, dobitnici zlatne medalje za stalnost kvalitete, te SPECULAAS, prvi proizvod u Hrvatskoj iz brašneno konditorskog programa i nosioc odlikovanja šampion kvalitete.

Podravka je jedna od najvećih srednjoeuropskih prehrambenih tvrtki čiji se proizvodi prodaju na svim naseljenim kontinentima svijeta. Vegeta, najpoznatija Podravkina marka, prodaje se u četrdesetak zemalja svijeta i ustalila se kao sinonim za dodatke jelima. Osim toga, Podravkin široki asortiman uključuje Podravka juhe, Fini-mini instant juhe, polugotova jela na bazi riže i tjestenine pod markom Talianetta, dječju hranu pod markom Lino, slastice Dolcela, program pića koji uključuje gaziranu mineralnu vodu Studenac, prirodnu izvorsku vodu Studena te bezalkoholna gazirana pića marke Deit, meso i mesne prerađevine, mlinarske i pekarske proizvode, te niz drugih proizvoda. Uz spomenuti asortiman, Podravka ima izuzetno dobro razvijenu distributivnu mrežu koja se proteže od Jadranskog do Sjevernog mora, te je i zbog toga interesantna kao partner renomiranim svjetskim tvrtkama poput talijanske Barille i japanskog Ajinomota.