Odgovor na upit Zagrebačke burze - obavijest

Vezano za danas primljeni upit Zagrebačke burze o navodima iz članka objavljenog na web stranici tportal.hr pod naslovom “Šef Podravke se nudi: Želimo spasiti Agrokor!” u kojem se navodi “Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar večeras je naglasio kako je Podravka spremna spašavati Agrokor.” , napominjemo da je - gostujući  u HRT-ovoj emisiji “Otvoreno” - predsjednik Uprave Podravke d.d., gosp. Marin Pucar, odgovarajući na pitanja voditelja izjavio kako slijedi:

Podravka je strateški partner Agrokora i to u cijeloj regiji kroz Konzum i Mercator, te dajemo apsolutnu podršku Konzumu i Mercatoru - iz razloga što su poslovne strategije Konzuma i Mercatoru komplementarne sa strategijom Podravke u smislu širine asortimana.

Podravki je interes da Konzum i Mercator sačuvaju tržišne pozicije jer će tako i Podravkini brandovi sačuvati tržišne pozicije ne samo u Hrvatskoj nego i u čitavoj regiji.

Na upit voditelja da li je Podravka zainteresirana za kupnju ako dođe do prodaje nekih dijelova Agrokora, gosp. Pucar je ponovio da je rekao da u ovom trenu misli da je najbitnije da Agrokor sačuva stabilnost, da Konzum i Mercator budu partneri Podravke koji će kontinuirano ispunjavati obaveze ne samo prema Podravki nego i prema svim dobavljačima i da je u ovom trenu sačuvanje tržišnih pozicija Konzuma i Mercatora strateški bitno – ne samo za Podravku nego i za cijelu prehrambenu i prerađivačku industriju u Hrvatskoj.

Dakle, naslov pod kojim je članak objavljen koji glasi “Šef Podravke se nudi: Želimo spasiti Agrokor”, kao i tekst u članku po kojem "predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar večeras je naglasio kako je Podravka spremna spašavati Agrokor“ ne odgovara rečenom -  i ne odražava pravi smisao odgovora gosp. Pucara na pitanja voditelja.

Kao i do sada o svim cjenovno osjetljivim informacijama pravodobno i točno  ćemo obavijestiti investicijsku javnost - u skladu s važećim propisima i dobrom poslovnom praksom.