Očitovanje Uprave Podravke d.d. o mogućim opcijama promjena vlasničke strukture

S obzirom na nedavne informacije u medijima oko promjena vlasničke strukture Podravke želimo istaknuti da niti Nadzorni odbor, niti Uprava u posljednje vrijeme nisu razmatrali moguće opcije promjena vlasničke strukture, osim mogućnosti povećanja radničkog dioničarstva (ESOP).

S obzirom na nedavne informacije u medijima oko promjena vlasničke strukture Podravke želimo istaknuti da niti Nadzorni odbor, niti Uprava u posljednje vrijeme nisu razmatrali moguće opcije promjena vlasničke strukture, osim mogućnosti povećanja radničkog dioničarstva (ESOP). Zbog činjenice da su dionice Podravke d.d. listane u I kotaciji Zagrebačke burze te ukupan značaj Podravke za naše gospodarstvo, ne sumnjamo da će Vlada RH, kada odluči pokrenuti proces smanjenja udjela u našoj vlasničkoj strukturi, to učiniti u suradnji s menadžmentom tvrtke, uključujući Nadzorni odbor i Upravu Podravke.

Grupa Podravka u prvom kvartalu ove godine, a zadnjih devet mjeseci u kontinuitetu, posluje vrlo dobro i rezultat je iznad planiranih vrijednosti. Nastavak ovakvog trenda očekujemo i u drugom kvartalu te je primarni zadatak Grupe ostvarivanje ciljeva u skladu s planom poslovanja.