Euromoney proglasio Podravku vodećom kompanijom u Republici Hrvatskoj u korporativnom rukovođenju

Od 215 kompanija, čije je poslovanje na temelju iscrpnih podataka analizirao posebni stručni tim pod pokroviteljstvom Euromoneya, poslovno vođenje Podravke ocijenjeno je vrlo visokim ocjenama. To visoko i prestižno stručno međunarodno priznanje samo je još jedno u nizu nagrada koje je Podravka dobila u posljednjih nekoliko mjeseci za rad svojeg managementa i kompanije u cjelini.

Euromoney, najutjecajniji svjetski financijski časopis proglasio je Podravku vodećom kompanijom u Hrvatskoj u korporativnom rukovođenju (a leading company in Croatia for corporate governance) i dodijelio njezinom managementu to visoko priznanje za profesionalno vođenje kompanije prema međunarodnim standardima, te za postignute rezultate u transparentnosti poslovanja, načinima izvještavanja ukupne javnosti i vlasnika tvrtke o rezultatima, odnosu prema dioničarima i Nadzornom odboru, te financijskom tržištu, poslovnoj i ukupnoj javnosti. Nagradu je u Londonu, tijekom ovogodišnjeg lipanjskog održavanja Euromoney konferencije, članici Podravkine Uprave i glavnoj direktorici za financije Nevenki Cerovsky predao predsjednik Euromoney Institutional Investor Padraic Fallon.

Od 215 kompanija, čije je poslovanje na temelju iscrpnih podataka analizirao posebni stručni tim pod pokroviteljstvom Euromoneya, poslovno vođenje Podravke ocijenjeno je vrlo visokim ocjenama. Istraživanje kvalitete poslovanja obuhvaćalo je pet posebnih cjelina s vrlo detaljno razrađenim kriterijima na čijim se rezultatima temeljila cjelokupna ocjena uspješnosti kompanije. Pod lupom stručnog tima za ocjenjivanje bila je transparentnost vlasničke strukture, zastupljenost vlasnika i njihovih interesa u Nadzornom odboru, te stalnost i kvaliteta njihove informiranosti o tijeku i rezultatima poslovanja kompanije od strane vodećeg managementa. Posebna pozornost posvećena je transparentnosti finacijskog poslovanja, periodičkim i godišnjim izvješćima, te objavama konsolidiranih financijskih izvješća kompanije i obavljenim kontrolama od strane revizora. Urednost poslovanja i uvažavanje međunarodnih standarda u vođenju kompanije, čime se Podravka svrstala uz rame uspješnim svjetskim kompanijama, prevagnule su u dodjeljivanju vrlo visoke ocjene od strane stručnog analitičkog tima Euromoneya. To visoko i prestižno stručno međunarodno priznanje samo je još jedno u nizu nagrada koje je Podravka dobila u posljednjih nekoliko mjeseci za rad svojeg managementa i kompanije u cjelini.