Don't worry be HEALTHY! Zdravo budi!

U zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt otvorena izložba vizualnog identiteta Belupovih lijekova povodom obilježavanja 30 godina Belupa

Više od tisuću uzvanika i gostiju Belupa, među kojima su bili potpredsjednica hrvatske Vlade Željka Antunović, ministrica zdravstva Ana Stavljenić Rukavina i ministar kulture Antun Vujić, okupilo se 2. listopada u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt. Povod je bio svečano obilježavanje 30. godišnjice uspješnog rada Belupa te otvorenje izložbe vizualnog identiteta lijekova pod nazivom - Don\'t worry be HEALTHY! Zdravo budi!

Naime, Podravkina farmaceutska industrija još 1996. godine prva u Hrvatskoj krenula je u realizaciju novog koncepta predstavljanja ambalaže lijekova koji se primjenjuju u samoliječenju. Uspjeh prve bio je poticaj za postavu druge multimedijalne, nesvakidašnje izložbe za koju slobodno možemo reći da je postigla pun pogodak, što i istaknuti likovni kritičar Vladimir Maleković ističe: "Neupitno je da ovakve prezentacije, iako sadrže i visoke oblikovane domete, žele nadasve predstaviti image tvrtke, ispitati prihvatljivost i profitabilnost njezine produkcije i, najzad, propitati načela tržišnog ponašanja s novoproizvedenim proizvodom. Ali prezentacija, kao što je ova Belupova u Muzeju za umjetnost i obrt, teži i višim ciljevima: usavršavanju i oplemenjivanju tržišne komunikacije, a u svezi s time i kulturaciju ukupnog okoliša u kojem tvrtka djeluje."

Originalna i izuzetna izložba dizajna lijekova Belupo djelo je Studija Rašić, a svi zainteresirani mogu je razgledati do 21. listopada. Obilježavanje zagrebačkih Dana Belupa nastavljeno je 3. listopada kada je organizirano druženje predstavnika te tvrtke s novinarima. Tom prigodom predsjednik Uprave Belupa Sani Pogorilić i direktorica Sektora bezreceptnih proizvoda Nevenka Kovač zahvalili su novinarima za sve godine u kojima su pratili rad Belupa. Također, profesor prehrambene biokemije s Memorial Univertsity of Newfoundland dr. Bud Hulan održao je kratko predavanje o novom proizvodu kojega će uskoro Belupo plasirati na domaćem tržištu - Arctic Omega-3. Inače, obilježavanje 30 godina Belupa u Zagrebu nastavlja se do 20. listopada brojnim programima za sve poslovne partnere i prijatelje - druge po veličini hrvatske farmaceutske industrije.