Sejtan, tofu, tempeh – ne, niste slučajno kliknuli na Podravka stranicu na stranom jeziku. Vegetarijanska prehrana pronalazi sve više pobornika. Bez obzira odlučujete li se za ovaj tip prehrane iz zdravstvenih ili etičkih razloga, ili samo eksperimentirate s novim receptima tu smo da vam pomognemo i olakšamo pripremu ukusnih i zdravih obroka.
Vegetarijancima će se svidjeti
Isprobajte ih u ovim receptima
Zanimljivost
-
O super namirnicama
Da su super namirnice poput brokule ili goji bobica, ne samo hranjive već i ljekovite, zasigurno znate. No, da li znate koja...
-
Vegetarijanska prehrana uz Podravkine proizvode
Vegetarijanska prehrana je prehrana bez proizvoda životinjskog porijekla kao što su meso, perad, riba, jaja i mlijeko, a...
-
Cool spas u zadnji čas - Sačuvajte boju povrća za vrijeme kuhanja
Kako bi se sačuvale vrijedne tvari i boja naših namirnica koje nam priroda pruža, važno je znati kako ih pripremiti i kuhati.
-
Vege meni: Savjeti za zdrav organizam u hladnim zimskim danima
Vegetarijanske obroke važno je planirati na način da osiguravaju dovoljnu količinu energije, ali i sve esencijalne hranjive...
-
Krumpirovo tijesto, njoki i još štošta
Prva stvar koja mi padne napamet kad mi spomenu krumpirovo tijesto svakako su njoki. Ljubav iz djetinjstva, praznički ručak,...
-
Povrće iz pećnice
U slučaju da vam je poznato podrijetlo povrća te da nije tretirano pesticidima štetnima za zdravlje, povrće je preporučljivo...
-
Korjenasto povrće u kuhinji
Nevjerojatno koje bogatstvo skriva zemlja za ljude koji u to doba godine nemaju veliki izbor hrane, pogotovo one bogate vitaminima...
-
Rajčica – slasna i nezaobilazna
Osim što sočnu i aromatičnu sezonsku domaću rajčicu možemo konzumirati sirovu bez ikakvih dodataka, posebno je voljena na...
-
Lisnato povrće
Najpoznatije i najkorištenije je lisnato povrće. Pod općenitijim nazivom "zelena salata" postoje četiri glavne vrste: rimska,...
-
Priprema voća i povrća
Svježe voće i povrće važan je izvor većine vitamina, a kako se salate pripremaju upravo od svježeg voća ili povrća, i njihova...
Namirnice
-
Slanutak
Vegetarijanska ga prehrana obilno koristi u raznim jelima. Njegova zastupljenost osobito je prisutna i u kuhinjama sjeverne...
-
Quinoa
Nutritivni profil quinoe je izuzetno kvalitetan, Svjetska zdravstvena organizacija (FAO) uspoređuje hranjivost i nutritivni...
-
Bulgur
Bulgur se priprema od pšeničnog zrnja bez ljuske, koje se djelomično skuha, zatim suši i usitnjava u manje dijelove. Fino...
-
Bosiljak
Svježi bosiljak možete umiješati u maslac sa svježe mljevenim paprom i naribanom limunovom koricom pa ćete dobiti aromatični...
-
Cimet
Ukoliko ste u dilemi koji oblik cimeta bi trebali imati u svojoj kuhinji, odgovor je – oba, i mljeveni i u obliku štapića....
-
Leća
Leća se odlično slaže s rajčicom, lukom, češnjakom, mesom, suhomesnatim proizvodima, maslinovim uljem te ovčjim i kozjim...