Odnedavno se i vrijeme može kupiti!

Nije li to baš FANTastično? Protresite našu čarobnu vrećicu Fanta i pojavit će vam se poruka o tome kako najbolje iskoristiti vrijeme koje ste kupili uz svoj Fant.

Protresi me
i saznaj kako!

Fantastični savjeti

Danas je dan za origami!

Davno su prošli dani kada si simpatiju mogao/la impresionirati ždralom od papira. Ili možda nisu? Okušaj se u japanskoj vještini i saznaj odgovor na ovo pitanje. ☺

Preporučeni rekviziti: dobar tutorijal, puno papira i još više strpljenja

Fant savjet vizual

Iskoristi dan na najbolji način jer uz Fant to i možeš. Uvijek imaš dovoljno vremena da se osjećaš fantastično!

Hej, a prije toga, možeš si nešto i skuhati:

Pileće lazanje za 3 osobe

1.
Na 3 žlice zagrijanog maslinova ulja stavite 300 grama sitno narezanog pilećeg filea i kratko popecite. Dolijte 600 ml mlake vode i 100 ml vrhnja za kuhanje, umiješajte sadržaj 1 vrećice Fanta za lazanje i pustite da zakipi.
2.
150 grama zelenih šparoga očistite i skuhajte u posoljenoj vodi. Ocijeđene šparoge narežite na komade.
3.
U nauljenu posudu 20 cm × 20 cm stavite red tijesta za lazanje, red umaka s mesom, pospite s oko 20 grama narezane mozzarelle ( ili ricotte), rasporedite dio šparoga i tako redom dok ne potrošite sve sastojke. Završite redom tijesta, prelijte sa 100 ml slatkog vrhnja i pospite s 30 grama sira ribanca.
4.
Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C, do zlatnožute boje. Poslužite tople lazanje posute listićima svježeg bosiljka.

Lazanje Italiana za 3 osobe

1.
Na 3 žlice zagrijanog maslinova ulja stavite 300 grama mljevenog mesa te uz miješanje popirjajte.
2.
Dodajte 600 ml mlake vode, 100 ml vrhnja za kuhanje, umiješajte sadržaj 1 vrećice Fant mješavine za lazanje, 1 žličicu Vegeta Maestro bosiljaka i kratko prokuhajte. Zatim dodajte 250 grama narezanih listova špinata i 80 grama narezanih sušenih rajčica, promiješajte i maknite s vatre.
3.
U nauljenu posudu 20 cm × 20 cm stavite red tijesta za lazanje, red umaka s mesom, pospite razmrvljenom ricottom i tako redom dok ne potrošite sav sadržaj. Završite redom lazanja i prelijte s 100 ml slatkog vrhnja. Posložite potom rajčicu i 120 grama mozzarelle narezanih na ploške.
4.
Pecite 30-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C, do zlatnožute boje. Poslužite toplo sa salatom po želji.

Brze lazanje za 3 osobe

1.
250 grama Penna tjestenine Zlato polje skuhajte u posoljenoj vodi al dente, ocijedite i ohladite.
2.
Na 3 žlice zagrijanog ulja popirjajte 300 grama miješanog mljevenog mesa. Dolijte 500 ml mlake vode i 100 ml vrhnja za kuhanje, umiješajte sadržaj 1 vrećice Fant mješavine za lazanje i pustite neka zakipi.
3.
2 tikvice narežite na ploške i na nauljenoj tavi kratko popecite da uvenu. U posudu 20 cm x 20 cm stavite penne u nizu da dobijete podlogu. Zatim nanesite redu umaka s mesom i po njemu posložite tikvice.
4.
Razmutite 2 jaja, posolite, popaprite i umiješajte 200 ml slatkog vrhnja i 80 grama naribanog polutvrdog sira. Pecite 20-ak minuta u zagrijanoj pećnici na 200 °C.
5.
Gotove lazanje pustite da se malo ohlade pa izrežite na kocke.

Pogledaj još super proizvoda: