Upoznajte cool lica grahorica i saznajte zašto su grahorice superhrana!

Grahorice su namirnice koje se ističu među povrćem zbog visokog sadržaja proteina i vlakana, a malo kalorija.

Bilo da su pripremljene kao prilog glavnom jelu, na salatu ili kao samostalan obrok u nekoj modernijoj varijanti, organizmu će osigurati dovoljno energije za cijeli dan. Zbog svojih superfood karakteristika, grahorice postaju sve važnija namirnica u ljudskoj prehrani, posebno kod fleksitarijanaca, vegetarijanaca i vegana.

Asortiman Podravka povrća od nedavno je bogatiji za nove članove u kategoriji graha – Crni grah i Baked beans (Grah u umaku od rajčice), te povrtne mixeve – Tortilla mix i Tex-Mex mix.

Grah nove generacije

Crni grah - slično kao i njegova bijela, crvena i smeđa braća, crni grah je prepun hranjivih tvari. Idealan za ljubitelje graha kao i za one koji bi grahom nadomjestili meso. Sad je na vama da odlučite - jeste li za tortilju, salatu ili ćete odabrati neki treći, peti ili sedmi način pripreme ... možda za pizzu?

Baked beans - bijeli grah ne bi bio bijeli grah kad se ne bi upustio u avanturu s umakom od neodoljive crvene rajčice. Na prvu ćete se možda iznenaditi, ali na drugu, kada probate taj ukusan spoj - nećete moći reći ništa, jer punim ustima se ne priča ...

Povrtni mixevi

Ukusno i nutritivno bogato rješenje za sve ljubitelje povrća. Predstavljaju savršenu kombinaciju i omjer popularnih vrsta povrća, te su idealan izbor za razne prilike. Izvor su proteina i vlakana, prikladni za vegetarijance i vegane, ready to serve/eat. Prikladni su za pripremu raznih mesnih ili povrtnih specijaliteta, popularnih internacionalnih jela, a izvrsno funkcioniraju i kao prilog glavnom jelu ili salata.