Jer riža nije samo rižoto

Proširi svoj kulinarski horizont

8 sjajnih recepata s 4 vrste riže

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Svatko od nas se barem jednom susreo s dilemom, ako ne i trilemom – koju rižu odabrati za koje jelo. U nastavku rješavamo te nedoumice i donosimo 8 recepata s 4 vrste riže

Rižu obožavamo zbog njene svestranosti, hranjivosti, ali i praktičnosti. Pravilno odabrana i skuhana, riža je savršena baza za kombiniranje raznih okusa, mirisa i aroma.

Tajna svakog ukusnog obroka s rižom je u za pravo jelo, a sve ostalo je stvar vaše čarolije u kuhinji.

Voli meso, obožava povrće, sjajna je u juhama. Ipak, nije svaka riža idealna za svaki recept. Kad niste sigurni koju rižu odabrati za koje jelo, posegnite za šalabahterom. Zlato polje vodič kroz riže uvijek je dobro imati pri ruci, a možete ga i isprintati i držati na hladnjaku kao podsjetnik.

Uz njega, vjerujemo da ćete i recepte u nastavku također poželjeti spremiti i isprobati. Jer riže toliko malo treba, a toliko puno daje.

8 sjajnih recepata s 4 vrste riže

Ukusna juha garancija je sjajnoj ručka i savršen uvod u male i velike gozbe. Skoknite do predivne Malte uz ukusnu i brzu riblju juhu, u kojoj jednu od glavnih uloga ima visokokvalitetna riža srednjeg zrna St. Andrea u vakuumskom pakiranju, koje štiti zrna kako bi vaši kulinarski specijaliteti bili još ukusniji. Imate li svega 15 minuta vremena, a ne želite se odreći krepke juhe, u skuhanu krem juhu od rajčice samo dodajte rižu i uživajte u potpuno novom doživljaju. Jednostavno je za pripremu, ali ukusno i zasitno. 

Što je sarma zimi, to je punjena paprika ljetu. U ovom obožavanom jelu, kojem svaki kuhar dodaje nešto svoje, jedna stvar se nikada ne mijenja - Riža za domaća jela. Uz klasične punjene paprike, spravljene prema puno puta provjerenom receptu, odvažite se isprobati i pomalo neobične paprike punjene mesom i gorgonzolom. Sjajnog su okusa, lagane za pripremu i pogodne za zamrzavanje, iako rijetko na kraju ručka ostane još koja u loncu.

Za rižoto vrijede samo dva pravila, a za salatu tri

Prvo pravilo za savršen rižoto je odabrati pravu rižu a drugo – pustiti mašti na volju. Zeleni, crni ili bijeli, svaki rižoto spravljen s ljubavlju i pažnjom osvaja srca okupljenih oko stola. S kockicom maslaca ili malo svježe naribanog parmezana, gotovo da nam ne treba ništa drugo.

Ipak, zaželite li se konkretnijeg ručka, ili ste u potrazi za idejom za romantičnu večeru koju ćete završiti čašom bijelog vina, isprobajte rižoto od piletine. Poigrajte se okusima, eksperimentirajte sa začinima, jer s rižotom teško da možete otići u krivom smjeru. Zadovoljna lica za stolom i ruke koje traže još, bit će vam potvrda toga.

A kako bi i salata bila višestruko zadovoljstvo, poput ove sa škampima, mentom i avokadom ili zanimljive salate 3 žitarice s mrkovom i fetom, pobrinut će se Riža 3 žitarice.

Tajna svakog ukusnog obroka s rižom je u odabiru prave riže za pravo jelo, a sve ostalo je stvar vaše čarolije u kuhinji. Dobar tek!

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje