Jelo koje uvijek uspijeva: Razotkrivamo sve čari štruce

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Sastavljene većim dijelom od različitih vrsta mesa, obogaćene iznenađenjem u obliku kuhanog jaja ili povrća jarkih boja mesne štruce obožavane su diljem svijeta. Razlog popularnosti ovog jela krije se i u činjenici da sa štrucom nema straha od neuspjeha

Ima jela kojih se nitko ne boji. U smislu pripreme. Jedno od njih su mesne štruce.

Sastavljene većim dijelom od različitih vrsta mesa, mesne štruce mogu podnijeti najrazličitije dodatke, doslovce sve, od voća svježeg ili suhog, povrća, začina i začinskog bilja, jaja, kruha, brašna, mlijeka, vrhnja, sira, vina. Vjerovali ili ne, u južnoafričkoj varijanti mesne štruce, bobotie, crni čaj jedan je od glavnih sastojaka.

Središte štruce često čuva iznenađenje u obliku kuhanog jaja ili povrća jarkih boja.

Mesne štruce oblikuju se rukom i uglavnom se peku, ali mogu se također kuhati na pari, što je slučaj s filipinskom štrucom Embutido. Kuhanje na pari ili u vodi, tako da štrucu zamotamo u tkaninu ili foliju, pomaže da meso zadrži vlažnost. Problem vlažnosti, tj. suhoće štruce, može se izbjeći tako da ju omotamo slaninom, tijestom, listovima povrća. Postoji još jedan način pripreme, a to je pirjanje u umaku, od rajčica, gljiva ili drugog povrća.

Pureća mesna štruca sa špinatom

U američkoj kuhinji, poznati meatloafi često pripremaju od purećeg ili nekog drugog jeftinijeg mesa. Popularnost su stekli u vrijeme Velike depresije, 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća, upravo zato jer su bili jeftini i jednostavni za pripremu.
Fant mješavina za mesnu štrucu sa sirom
Američke štruce često su premazane umacima koji zadrže med, neki ljuti umak poput Tabasca i BBQ umak (dimljenog okusa) te ketchup.

Talijanska štruca, poznati polpettone, priprema se od svinjetine i/ili govedine, dok su ostali česti dodaci kruh namočen u mlijeku, jaja i parmezan.

Mesna štruca sa punjenjem od pirea...

U brojnim receptima središte štruce čuva iznenađenje, često tvrdo kuhano jaje, koje je uz ostalo vrlo efektno, a nekad povrće, uglavnom jarkih boja, poput šparoga, špinata, paprike ili mrkve.

Štruca se poslužuje u komadu, uz neko svježe povrće ili krumpire, jer je vrlo dekorativna. Najbolje ju je narezati kada je već na stolu. I svakako kad se malo prohladi ili je potpuno hladna. Vruća štruca rezanjem će se raspasti i nikad nećete dobiti lijepe porcije.

Natur

Po receptu majke prirode