Šumsko meso: 11 ideja za najukusnija jela od gljiva

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Gljive se dobro se slažu s jelima od povrća, tjesteninom, rižom, ali i s mesnim jelima.  Od gljiva radimo salate, juhe, umake, jednostavna ili složena jela. Bez obzira da li su u svježem, mariniranom ili osušenom obliku, gljive se lako i brzo pripremaju i kombiniraju s drugim namirnicama.

Gljive su fascinantna hrana, puna iznenađenja, a njihova je priprema izvan svih pisanih pravila. Imaju nisku energetsku vrijednost, nizak sadržaj ukupnih masnoća, kao i odsutstvo kolesterola i soli te zato predstavljaju idealnu dijetalnu hranu kojom se učinkovito može skidati višak tjelesne težine.

Bez obzira da li su u svježem, mariniranom ili osušenom obliku, gljive se lako i brzo pripremaju i kombiniraju s drugim namirnicama. Upotreba začina mora biti decentna kako bi se obogatio, a nikako potisnuo okus gljiva. Dobro se slažu s jelima od povrća, tjesteninom, rižom, ali i s mesnim jelima.  Od gljiva radimo salate, juhe, umake, jednostavna ili složena jela.

Upotreba začina mora biti decentna kako bi se obogatio, a nikako potisnuo okus gljiva.

Pašteta od bukovača

Domaća juha od gljiva

Složenac od gljiva i širokih rezanaca

Domaći rezanci sa pršutom i gljivama

Pileća prsa s vrganjima

Aromatični gulaš od gljiva

''Šumski gulaš'' - gljive u umaku

Gulaš od veprovine

Beef Stroganof - govedina u umaku(engleska verzija)

Ukoliko vam nisu dostupne svježe gljive ili se odlučite pripremati van sezone gljiva posegnite za Podravka Šampinjonima, Krem juhom od vrganjaFant umakom od gljiva i Tjesteninom s povrćem i gljivama te pripremite ukusna jela.Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.