Temelj klasične francuske kuhinje

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Temelj one ozbiljne, klasične francuske kuhinje leži upravo na temeljcu od goveđih kostiju. No, ustrajnost na njegovom uvođenju u našu svakodnevnu, modernu, kuhinju leži u činjenici da vrhunski goveđi temeljac nije samo obična juha, već "ono nešto" što naša jela čini pravim kulinarskim specijalitetima.

Temelj one ozbiljne, klasične francuske kuhinje leži upravo na temeljcu od goveđih kostiju. No, ustrajnost na njegovom uvođenju u našu svakodnevnu, modernu, kuhinju leži u činjenici da vrhunski goveđi temeljac nije samo obična juha, već "ono nešto" što naša jela čini pravim kulinarskim specijalitetima.

Povratak temeljca

S obzirom kako danas sve više postajemo svjesni važnosti očuvanja tradicionalnih vrijednosti, običaja i vještina te brige za zdravlje, tako se taj trend "povratka temeljaca" osjeća i u kulinarstvu. No,ipak, sigurno ste se bar jednom doveli u situaciju odustajanja od pripreme nekog finog jela jer nemate pripremljeni temeljac.

Što je goveđi temeljac zapravo? Temeljac se u kulinarstvu smatra vodenom podlogom dobivenom kuhanjem mesa ili kostiju, a koristi se tijekom kulinarske obrade za davanje karakterističnih svojstava drugim jelima. No, tajna ne leži u njegovim sastojcima, već u vremenu koje je potrebno za njegovu pripremu.

Janjeći ragu iz pećnice

Kombinaciju mesa za ovaj recept možete pripremiti prema vlastitom ukusu i uživati u marelici i sjemenkama šipka pripremljenim s Podravkinim temeljcem.

Goveđi temeljac je potrebno pripremati polako i dugo, na laganoj vatri, tako da tekućina lagano kuha. Nakon toga, uvijek treba i odstajati kako bi se slegnuo talog, a potom procijediti, ohladiti i odmastiti. Dugo i lagano najčešće znači i preko šest sati, a nerijetko se preporuča i kuhanje na laganoj vatri cijelu noć.

Podravka donosi proizvod nove generacije

Kako bi nesmetano uživali u pripremi vaših najdražih specijaliteta Podravka donosi jedno pravo domaće iznenađenje - Goveđi temeljac koji karakterizira miris i aroma dugo kuhanog mesa, kostiju i povrća, baš poput pravog domaćeg, tradicionalnog bujona koji zahtjeva višesatnu pripremu, a za koju suvremenim domaćicama nedostaje vremena i energije.
Svima koji kuhaju prirodno i zdravo za svoju obitelj, a žele da njihovi tjedni jelovnici budu raznovrsniji Podravka donosi proizvod nove generacije, koji će unijeti novu dimenziju okusa u svačiju kuhinju.
Potpuno prirodnog okusa, na brz i jednostavan način obogatite i zaokružite okus svih mesnih jela, variva, rižota, umaka i juha. Sad kad ste potrošili sva opravdanja. Iznenadite svoju obitelj, okusom koji se topi u ustima.
Uz Podravkinu i vašu malu tajnu – onu pravog domaćeg okusa, bez dodanih pojačivača okusa i konzervansa, započnite već danas s našom malom preporukom: Janjeći ragu iz pećnice.
Za dobre stvari u životu treba samo otvoriti srce, a srce zna da su za dobar temeljac najvažniji pažljivo birani sastojci koji stvaraju okus koji se topi u ustima.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...