Voćni užici

Užitak bez grižnje savjesti

Podravka Pekmez od šljiva

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Karakterističan okus, miris i konzistencija pekmeza od šljiva rezultat su istraživačkog rada Podravkinih stručnjaka, a izvorna receptura ugrađena je u suvremenu tehnologiju proizvodnje, zadržavajući jedinstven okus pekmeza kao što su ga nekad pripremale naše bake.

Podravkin Pekmez od šljiva prepoznatljiv je i cijenjen tradicionalni, hrvatski proizvod zahvaljujući velikom sadržaju voća. Napravljen je prema izvornoj recepturi naših baka, s velikom količinom pomno ubranih šljiva bistrica s područja Hrvatske s minimalno 160 g voća u 100 g gotovog pekmeza i vrlo malom količinom dodanog šećera. Fina maziva konzistencija te puni bogati okus dodatna je kvaliteta ovog proizvoda.

Pekmez se proizvodi prema originalnoj domaćoj recepturi od 1975. godine i kao takav je jedinstven u svijetu. Karakterističan okus, miris i konzistencija pekmeza od šljiva rezultat je istraživačkog rada Podravkinih stručnjaka, a izvorna receptura ugrađena je u suvremenu tehnologiju proizvodnje, zadržavajući jedinstven okus pekmeza kao što su ga nekad pripremale naše bake.

Kako nastaje Podravka Pekmez od šljiva?

Prilikom proizvodnje pekmeza posebna se pažnja posvećuje kontroli svih ulaznih sirovina uz primjenu najsuvremenije tehnologije. Stroga kontrola nastavlja se tijekom procesa pripreme i proizvodnje gotovog proizvoda. Ukuhavanje voća i šećera, provodi se pod vakuumom što osigurava niže temperature kuhanja, bolje očuvanje prirodne boje i arome voća te sadržaj vitamina i minerala koje to voće sadrži. Za korekciju kiselosti dodaje se  prema potrebi limunska kiselina.

Zdravu, ukusnu i prirodnu voćnu poslasticu možete naći u tradicionalnom izdanju, s kariranim poklopcem i sigurnosnim zatvaranjem, u tri gramature: 260,370 i 680 grama.

Preporučujemo ga na toplom prepečenom kruhu, uz tanki sloj maslaca i šalicu kakaa, čaja ili kave ili uz čašu svježe istisnutog soka. Odlično se slaže i s palačinkama, a možete jednostavno ispuniti svoju dječju želju i zaroniti žlicu u staklenku s Podravka pekmezom i uživati u izvrsnoj aromi šljiva. Poseban gurmanski užitak priuštite si dodavanjem pekmeza mesnim jelima s umakom i ne zaboravite neodoljivu slatko-slanu kombinaciju divljači i pekmeza.

Jeste li znali?

  • Hrvatska gospodarska komora je početkom srpnja 2002. godine dodijelila pravo uporabe znaka "Izvorno Hrvatsko" - Croatian Creation za Podravkin proizvod pekmez od šljiva, zaslađen bez konzervansa.

  • Pekmez od šljiva dobitnik je i niza drugih priznanja za kvalitetu tijekom godina među kojima je i "Zlatna medalja kakvoće" na međunarodnom sajmu gastronomije hrane i pića održanog u svibnju 2002. godine u Zagrebu.  

  • 2009. godine dobitnik je priznanja Superior Taste Award za izvrsnost okusa, a samim time i za visoku kvalitetu proizvoda. Superior Taste Award oznaka je izvrsnosti, a dodjeljuje je International Taste & Quality Institute iz Bruxellesa - vodeća svjetska organizacija koja ocjenjuje kvalitetu okusa svih kategorija proizvoda iz segmenta prehrane i pića. Stručni sud ove ugledne organizacije čine poznati europski kuhari, stručnjaci za pića i sommelieri iz 10 prestižnih europskih kulinarskih organizacija.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh