Roštilj

Delicije u kojima uživamo s posebnim žarom

Jeste li znali da se tajna dobrog roštilja skriva u marinadi?

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Pravi gurmani obožavaju lijepo i sunčano vrijeme, jer to znači roštiljanje na otvorenom, druženje s prijateljima i pivo koje je postalo zaštitni znak svakog dobrog roštilja.

Marinada i roštilj su kao Jing i Jang

Tajna pripreme savršenog roštilja leži u kvalitetnom odabiru mesa i još boljoj marinadi koja će vašoj hrani podariti neodoljivi okus

Koliko ste se puta pitali koja je tajna savršenog roštilja? Naravno da je kvalitetno meso na prvom mjestu, no kako tom mesu podariti neodoljivi sočan okus i pritom oduševiti vaše goste koje ste pozvali na roštilj.

Da biste pripremili što sočniju i ukusniju hranu, neophodna vam je dobra marinada. Iskusne kuharice i kuhari znaju da je marinada najbitniji dodatak mesu kada govorimo o roštilju. Pravi gurmani obožavaju lijepo i sunčano vrijeme, jer to znači roštiljanje na otvorenom, druženje s prijateljima i pivo koje je postalo zaštitni znak svakog dobrog roštilja. Osim za osvježenje, pivo je jedan od neizbježnih dodataka vašem mesu, ali u ulozi marinade.

Marinada i pivo, prijatelja dva

Za proces spremanja marinade i pripremu hrane trebate odvojiti dosta vremena. Naravno da vam je bitno što više vremena provesti s ekipom koju ste pozvali na roštilj, a da biste skratili proces pripreme i to dragocjeno vrijeme rezervirali za vaše goste, Vegeta je razmišljala i razmišljala, da bi na kraju za "roštiljomane" osmislila Marinadu s pivom s kojom vam je dovoljno samo 30 minuta mariniranja.

Rezultat je neodoljiv, fini pivski okus i vrhunska sočnost vaše hrane. Kako u praksi iskoristiti novu marinadu s pivom pogledajte u video receptu Piletina i svinjetina u marinadi.

Marinada za obiteljski roštilj Classic i Pikantna marinada, odličan su spoj za obiteljski roštilj i uštedjet će vam vrijeme pripreme mesa. Djeca će biti zadovoljna blagim okusima svojih omiljenih pilećih ražnjića, dok će odrasli uz roštilj uživati u pikantnijem okusu mesa, a čašicu razgovora će osvježiti pivom.

Kobasice vole marinadu

Teško je zamisliti dobar roštilj bez kobasica. Uz raznovrsno meso na vašem stolu, upravo će kobasice razbiti monotoniju i dodati potrebni "šarm" kako bi priča o savršenom roštiljanju na otvorenom dobila točku na i. Kobasice vole marinadu, a i marinada voli kobasice. Izbor pada na marinadu s češnjakom, koja će kobasicama podariti još bolji efekt fino pečenog mesa na roštilju.

Janjetina i marinada, savršeni par

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka samo su jedan od recepata koji će vam izmamiti osmjeh na lice, a vaši će vam nepci biti neizmjerno zahvalni. Janjeći kotleti i Vegeta marinada s češnjakom, dobitna su kombinacija, dok je mariniranje brzo i jednostavno. Uz dodatak maslinovog ulja i prošeka, vaša je kulinarska delicija spremna za degustiranje.



Mariniranje mesa je postalo još brže i jednostavnije uz Vegetine Marinade i sada je sve spremno za roštiljanje.

Začini inspiracije

Monozačini