Martinje

Nazdravimo vinu i inu!

Martinjski stol

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Martinjska veselica! Za glavno jelo vam predlažemo kokota u vinu, za desert kruške u umaku od vina, a za zdravicu topli punch i kremasti napitak od vina. Za iznenađenje pripremite sezonsko voće prekriveno "mrazom".

Za proslavu Martinja odaberite stolnjak i posuđe u bojama jeseni. Za ukrase na stolu pripremite češere koje ćete prekriti ''mrazom''. Grožđe, jabuke ili kruške premažite tankim slojem sirovog bjelanjka i pospite kristal-šećerom. Ovaj postupak izvodite u situ ili cjediljki za povrće, komad po komad.


Postavite tanjure za glavno jelo i pribor. Ubruse smotajte i umetnite u dekorativne prstene s grožđem, a češere u staklene zdjelice. Pripremite veći drveni tanjur ili poslužavnik, na koji dolazi voće.


Dodajte dobro opranu teglicu za cvijeće i čaše za vino, a tanjurići za desert neka čekaju sa strane. Provjerite kako napreduje voće (suhe komade odložite na poseban tanjur).


Teglu i tanjur ispunite voćem, medenjacima i orasima. Za ugodniju atmosferu upalite svijeće i pričekajte prvi ''din-don'' na vratima. Želimo vam da slavlje potraje do dugo u noć, i - živjeli!

Zahvaljujemo dućanu KORAK (TKZ) iz Zagreba na ustupljenom priboru i suđu.

Fine salate

Laganini užitak