Podravka ajvar blagi i ljuti

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Vjerovali ili ne, naš omiljeni klasični Podravkin blagi ili ljuti ajvar nije samo namirnica u čiji se okus i svestranost možemo pouzdati u svakoj prilici, već nam može pomoći i u borbi protiv suvišnih kilograma.

Ma, kako i ne bi kad su Podravkini ajvari ne samo neodoljivo ukusni već i jako hranjivi i zdravi, prije svega stoga što se proizvode na tradicionalan način bez konzervansa, aditiva i umjetnih boja, od biranih prirodnih sastojaka (Podravkine vlastite sorte crvenih paprika te patlidžana, suncokretova ulja, soli i ljutih feferona!) koji obiluju vitaminima, mineralima i primjerice antioksidansima. K tome, Podravkine klasike volimo jer su i nevjerojatno svestrani, zbog čega su, među ostalim, i naša omiljena SOS namirnica u koju se možemo pouzdati bilo u kojoj prilici i bilo u koje doba dana.

Podravkin ajvar neobično je ukusan i svestran!

Primjerice, zbog svoje su konzistencije idealni kao namaz, pa u njihovim okusima možemo uživati nabrzaka, direktno iz staklenke, od jutra do večeri, na šniti kruha, u sendviču ili još jednostavnije na žlicu. Kako su i jako, jako druželjubivi, dobro se slažu s gotovo svime što poželimo. Mogu raspametiti nepca najavljenih i nenajavljenih gostiju malim, maštovitim zalogajima poput kanapea, umaka i slično, bez obzira na to spremamo li ih po prokušanim ili u hodu osmišljenim receptima.

Da, da, osim što naši klasični ajvari imaju nisku energetsku vrijednost, oni sadrže i vrijedne sastojke poput antioksidansa i betakarotena.

Dakako, savršeni su i kao prilozi uz doista različita jela od mesa, ribe, povrća, jaja i sira, a u kombinaciji s nekim drugim namirnicama u tili se čas pretvaraju u slasna topla i hladna predjela, mala i velika jela.

K tome, Podravkin klasici, blagi i ljuti ajvar, savršeni su i dodaci brojnim kuhanim i pirjanim jelima, poput umaka, gustih juha, variva, saftova i paprikaša koja čine i ukusnijima i izdašnijima.

Bez naših omiljenih ajvara nema ni grilanja ni chillanja jer se, znamo to iz stoljetnog iskustva, niti jedan, baš niti jedan prilog ne slaže tako dobro s mesom, ribom, kobasicama i povrćem spremljenim na roštilju kao naši multitalentirani Podravkini ajvari.

U ajvaru se uživa bez grižnje savjesti!

Ako su vam nakon ovog poduljeg i, naravno, nepotpunog nabrajanja jela koja s Podravkinim ajvarom postaju još ukusnija narasle ne samo zazubice već i osjećaj krivnje, ne brinite se.

Čak i ako jako pazite na svoju liniju ili se, štoviše, spremate u borbu sa suvišnim kilogramima – znajte da je i ovdje Podravkin ajvar vaš saveznik. Naime, vjerovali ili ne, suprotno uvriježenu mišljenju, ajvar je ne samo hranjiva i zdrava već i, što je mnogima jako, jako važno, i niskokalorična namirnica. Da, da, osim što naši klasični ajvari imaju nisku energetsku vrijednost, oni sadrže i vrijedne sastojke poput antioksidansa i betakarotena. Stoga, bez imalo grižnje savjesti navalite na ukusan, zdrav i niskokaloričan ajvar koji s pravom može ponijeti titulu supernamirnice koja nam je posebno dobrodošla ljeti.

Ajvar

Razmazi svoje nepce