Studena je studena

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Zbog uravnoteženog mineralnog sastava, Studena je izuzetno pitka voda, koja predstavlja odličan izbor svakodnevnog unosa tekućine i minerala. Zbog niskog sadržaja natrija prikladna je i za pripravu dječje hrane.

studena je studena

Voda je neophodna za život, a čini prosječno 65 - 70% mase ljudskog tijela. Sudjeluje u gotovo svim biokemijskim procesima u organizmu: probavi, disanju, regulaciji krvnog tlaka, održavanju temperature i acidobazne ravnoteže, te uklanjanju štetnih tvari iz organizma. Njezina uloga u održavanju vitalnosti organizma od velike je važnosti, a pravilan dnevni unos tekućine preduvjet je za ljepotu kože.

Prateći svjetske trendove razvoja near water, Studena je proširena paletom niskoenergetskih osvježavajućih bezalkoholnih pića od biljnih ekstrakata.Preporučeni dnevni unos tekućine je 1, 5-2 l, tj. 8 čaša dnevno, dok određena fiziološka stanja, primjerice neke bolesti, povećana tjelesna aktivnost, tj. bavljenje sportom, zahtijevaju i povećane dnevne unose.

Stručnjaci, najčešće preporučuju upravo izvorsku vodu za piće. Propisi zahtijevaju očuvanje izvornog sastava i prirodne čistoće, što izvorsku, kao i mineralnu vodu, izdvaja u posebnu grupu proizvoda u odnosu na ostale vode.

Izvorske vode, zahvaljujući zdravstvenim smjernicama i svojoj kvaliteti, u našoj zemlji, kao i u svijetu, imaju najveći uzlazni trend potrošnje među pićima.

Kakva je Studena?

Studena je prirodna izvorska voda koja se po svojim balneokemijskim svojstvima, odnosno sadržaju minerala, može svrstati u kalcij-magnezij-hidrogenkarbonatnu hladnu izvorsku vodu.

Stručnjaci Instituta Ruđer Bošković njenu su starost procijenili na čak 7 600 godina.

Punjenje Podravkine Studene vode, kao prve izvorske vode na hrvatskom tržištu, datira od 1999. godine.

Zahvaljujući prirodno izbalansiranom mineralnom sastavu, nepromijenjenoj izvornoj čistoći te prepoznatljivom vizualnom identitetu, Studena je pronašla svoj put do potrošača, te se učvrstila kao jedan od vodećih brandova izvorske vode.

Primjena najsuvremenije tehnologije punjenja, te sustavi analize opasnosti i kritičnih točaka (HACCP sustav) i kontrole kvalitete, garancija su njene zdravstvene ispravnosti i kvalitete. Stalna inovativnost stručnjaka usmjerena je na prepoznavanje potreba potrošača, a rezultirala je posebnom zaštitom proizvoda.

Zbog uravnoteženog mineralnog sastava, Studena je izuzetno pitka voda koja predstavlja odličan izbor svakodnevnog unosa tekućine i minerala. Preporučuje se svim skupinama potrošača, a zbog niskog sadržaja natrija prikladna je i za pripravu dječje hrane.

Studena – i samo ime govori da je najbolja kad je studena!

S okusima voća

Preporučeni dnevni unos tekućine je 1, 5-2 l, tj. 8 čaša dnevno, dok neke bolesti i bavljenje sportom, zahtijevaju i povećane dnevne unose.

Prateći svjetske trendove razvoja near water - pića sličnih vodi, Studena je također prva na hrvatskom tržištu proširena i paletom niskoenergetskih osvježavajućih bezalkoholnih pića od biljnih ekstrakata, tzv. Studene s okusom.

Studena s okusom limuna, obogaćena C vitaminom, osvježavajućeg je citrus okusa.

Studena s okusom zelene jabuke i Studena s okusom jagode osebujnog su voćnog okusa, obogaćene B vitaminima.

Studene s okusima odlikuju se 4-5 puta manjom energetskom vrijednošću od uobičajenih osvježavajućih pića. Proizvode se bez dodataka konzervansa, a posebnu nutritivnu vrijednost daje im sadržaj vitamina. Odlika je ovih proizvoda i dobra pitkost, bez obzira na rashlađenost.

Autor:
Lenkica Penava, dipl.ing., tehnolog specijalist, Podravka

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.