Dječji karnevalski party

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Iskoristi priliku i organiziraj karnevalski party za svoje prijatelje. Nudimo ti recepte za super klopu i napitke. Uz to, za tebe i tvoje odrasle pomagače imamo više prijedloga za uređenje prostora u kojem će se održati tvoj party.

Ako ti se najviše sviđaju Coolinarikini gusarski motivi, prostor uredi u stilu tajne gusarske pećine s blagom. Prozore i vrata prekrij gusarskom zastavom, crnim papirom na kojem bijelom bojom nacrtaj mrtvačku glavu.

Ako misliš da su za tvoj karnevalski idealne Coolinarikine strašne maske, prostor uredi u stilu.

Na velikom papiru smeđe boje nacrtaj mapu tajnog otoka s blagom koju ćeš objesiti na zid. Da bi mapa djelovala prastaro, malo je zgužvaj, pa izravnaj, a zatim zamoli nekog odraslog da svijećom spali njezine rubove. Stol pokrij prugastim bijelo-plavim papirom te ga dekoriraj podmetačima za čaše i tanjure te karticama. Po stolu posloži i nekoliko začepljenih staklenih boca s porukama te školjke i morske zvijezde.

Sobu ukrasi i drvenim škrinjama s otetim blagom. U tu svrhu obične velike kartonske kutije oboji smeđom bojom te na njima bijelom bojom nacrtaj mrtvačku glavu. Da bi izgledale što autentičnije, ispuni ih zgužvanim starim novinama, a na vrh, tako da viri iz škrinje, posloži blago, zlatnike i srebrnjake, veće kružiće izrezane od kartona i presvučene srebrnom i zlatnom aluminijskom folijom. Dodaj i pokoju veliku čašu i zdjelicu također omotanu folijom te nakit.

Cvijetnjak šarenih balona

Ako su ti pak od svih Coolinarikinih likova najljepši oni nasmijani i s maskama u obliku leptira, zvjezdica, te s cvjetićima i prugama, prostor pretvori u maštoviti cvijetnjak od šarenih balona.

U tu svrhu neka tvoji odrasli pomagači tik ispod stropa, preko cijelog prostora učvrste i isprepletu uzicu na koju ćete potom zajedničkim snagama objesiti što više balona zavezanih na uzice različitih dužina te mnoštvo dužih i kraćih traka izrezanih od krep papira. Balone nabacaj i po podu, primjerice po kutovima te ispod stola. Baloni i papirnate trake neka budu u bojama koje prevladavaju i na našim motivima za printanje: žutoj, zelenoj, ljubičastoj, crvenoj, ružičastoj, narančastoj i plavoj.

Stol za klopu i napitke prekrij papirom u boji koja ti se najviše sviđa i ukrasi isprintanim šarenim podmetačima i karticama te obvezno prugastim fašničkim kapicama. Tanjuri i čaše od papira neka također budu u što više različitih boja te, da sve bude još luđe, veselije i raznobojnije, po stolu posipaj raznobojne papirnate konfete.

Soba strašnih maski

Stol pokrij prugastim bijelo-plavim papirom te ga dekoriraj podmetačima za čaše i tanjure te karticama.

Ako misliš da su za tvoj karnevalski party idealne Coolinarikine strašne maske, prostor uredi u stilu od kojeg će se svakome ježiti koža i dizati kosa na glavi.

U tu svrhu nabavi pet velikih crnih plastičnih vreća za smeće i isprintaj pet maski. Maske potom uvećaj na fotokopirnom aparatu ili ih temperama preslikaj na papir A4 formata i izreži. Vreće za smeće ispuni zgužvanim starim novinama i zaveži crnom uzicom. Maske potom zalijepi na gornji dio vreće i posloži po sobi, tako da primjerice prijeteći vire iza ormara, mile ispod kreveta ili vrebaju sa stropa.

Da bi prostor izgledao još strašnije, prozore presvuci ljubičastim papirom te zamoli tatu da običnu žarulju zamijeni onom u ljubičastoj, crvenoj ili zelenoj boji.

I stol dekoriraj u horror tonu. Presvuci ga tamnoljubičastim papirom i dekoriraj podmetačima i karticama koje si isprinatao/isprintala te crnim papirnatim čašama i tanjurima. Na kraju ga još posipaj crnim konfetima i tankim crnim papirnatim trakama. Cjelokupni dojam, naravno, možeš pojačati i glazbom sa zastrašujućim i jezovitim zvukovima.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma