Tjestenina

Svestrana Talijanka

7 stvari koje su baš #PoTvomUkusu

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Najbolje je kad su stvari baš onakve kakvima ih priželjkuješ!

Najbolje je kad su stvari baš onakve kakvima ih priželjkuješ! Primjerice, kad se prvi put šišaš u novom frizerskom salonu i frizura ispadne baš kako želiš. Ili kad dobiješ limunadu s taman onoliko šećera koliko je #PoTvomUkusu. Popisali smo sedam situacija koje nas baš uvijek oraspolože, a na dnu članka donosimo i jedan bonus!

1. Čokoladna torta o kojoj maštaš cijeli dan

Cijeli dan ti se jede nešto slatko. Točnije, komad čokoladne torte s višnjama. Na kraju radnog vremena i brda sastanaka, ulaziš u slastičarnicu i imaju još jedan komad takve torte. Koja sreća! Sjedaš za stol, stavljaš prvi komad u usta i mmmmmm napokon!

Uz Zlato polje, Podravkin brend riža, tjestenina i mlinarskih proizvoda moguće je da je baš sve po tvom ukusu.

2. Prazna pješčana uvala kad ti nije do ljudi

Idealan godišnji odmor na moru moguć je samo ako plaža nije pretrpana. Ne voliš gaziti ljudima po ručnicima, stvarima i da ne kažemo glavama?

Ili još bolje, da netko gazi po tebi. Postoji li onda bolji osjećaj od onoga kad pronađeš pješčanu uvalu na kojoj nema baš nikoga cijeli dan? Lezi i uživaj!

3. Novi konobar koji priprema savršen cappuccino

Stari kafić, novi konobar. Mala noćna mora svakog kavopije. No, kad ti posluži cappuccino s ekstra pjenom u velikoj šalici, dan postaje bolji jer je baš takav cappuccino po tvom ukusu.  

4. Traperice krojene za tebe 

Životna potraga za idealnim parom. Traperica. To je ono što svatko od nas prolazi u nekom periodu života. Ali, onaj trenutak u kojem ih pronađeš, a da to ni ne očekuješ, zlata je vrijedan. Savršen kroj koji savršeno sjeda, u boji koja ti najviše odgovara… i baš na rasprodaji!

Špageti s artičokama i čipsom od pancete

5. Omiljen bend na festivalu u blizini

Lineup ovogodišnjeg festivala u tvom gradu ili tvojoj blizini, a koji izgleda kao da si ti autor liste bendova? Nema bolje! Još kad se termin festivala pogodi s terminom godišnjeg odmora, a ni kiše nema na vidiku… to je glazba za tvoje uši. 

6. Taksist koji ne gnjavi i auto koji miriši

Žuriš i juriš i cijeli ti je dan lagano u komi, zoveš taksi i znaš da će vožnja biti dulja. Stiže taksist koji lijepo pozdravi i više ništa ne kaže do kraja putovanja. Na radiju svira stanica koju i inače slušaš, a auto je čist i mirišljav. Mala pobjeda koja ti je danas baš trebala.

Rezanci od pira integralni    Riža 3 riže vakum      Palenta

7. Susjedi u stanu iznad… kojih nikad nema doma

Uselili su prije godinu dana, ali ti ih tek sad prvi put vidiš. Ne čuješ za njih, ne znaš za njih jer nema lupanja, niti pomicanja namještaja kasno uvečer. Nema nikakve buke, jedva da su ikad i doma, čini ti se. E, to su susjedi baš po tvom (a možda i svačijem) ukusu!

A… hrana koja je baš #PoTvomUkusu?

Moguće je, baš svaki dan, bez puno truda. Uz Zlato polje, Podravkin brend riža, tjestenina i mlinarskih proizvoda. Uz njih, sve što ti treba za ručak #PoTvomUkusu su dva do tri sastojka, najčešće od povrća koje je ostalo u hladnjaku. Nekad je to umak od rajčice s bosiljkom i komadima pršuta, nekad ukusna hladna salata od ostatka pečene piletine, a nekad je to samo parmezan s malo maslinovog ulja.

 Tjestenina Zlatica 45     Griz       Riža smeđa parboiled vakum

Što god da imaš, uz Zlato polje kvalitetnu talijansku rižu koja se neće raskuhati, visoko kvalitetne tjestenine od durum pšenice s jajima te uz mlinarske proizvode poput palente i griza, bit će ti lako smisliti savršen ručak ili ukusan desert. Uz Zlato polje namirnice potrebno je samo malo mašte i brzo si za stolom, uživaš u jelu koje je baš #PoTvomUkusu.

Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!