Odrastanje uz Lina

En-ten-ti-ni, proizvodi fi-ni!

Lino party

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Budući da medvjedić Lino obožava papati kako bi nakupio dovoljno sala koje će ga grijati u vrijeme zimskog sna, slasni Lino zalogaji i napitci koje je Coolinarika pripremila za tebe i tvoje prijatelje neka na tvom partyju budu u prvom planu.

Razdoblje koje dolazi idealno je za dječje partyje. Dani su kraći, vani je hladno, a povoda za slavlje uvijek ima napretek. Zato ne očajavajte čak i ako rođendana, imendana ili blagdana nema na vidiku. Udružite snage i pronađite dobar razlog za veselo i bučno dječje okupljanje. Kako sva djeca, i dječaci i djevojčice, jako vole medvjediće, za maskotu partyja izaberite simpatičnog medvjedića Lina, a party proglasite Lino partyjem.

Lino party jelovnik

Budući da maskota partyja – medvjedić Lino - kao i svi ostali medvjedići – ima velik apetit te obožava papati kako bi nakupio dovoljno sala koje će ga grijati u vrijeme zimskog sna, neka slasni Lino zalogaji i napitci budu u prvom planu. Odaberite nekoliko jako jednostavnih, ali i jako finih jela koja uz veliko uživanje možete spremiti zajedno s malim domaćinom. K tome, spremaju se od djeci omiljenih Lino proizvoda i jedu se na mališanima najmiliji i najzanimljiviji način, ručicama. Na finger-food jelovniku neka budu slasni tornjići, krekeri s vijugavim tornjićem od mješavine mekog sira, komadića svježe i hrskave crvene, zelene i žute paprike i kockica fine šunke (tornjiće formirajte vrećicom za ukrašavanje kolača). Spremite i lino-fine zamotuljke, mini palačinke punjene Lino ladom te čoko-voćne lizike, u tri boje, poslastice od debljih kolutića banane oblivenih rastopljenom bijelom, mliječnom i tamnom čokoladom, nabodenih na drvene štapiće (štapićima odrežite šiljaste vrhove).

Medvjedić Lino obožava papati, a  kako bi nakupio dovoljno sala koje će ga grijati u vrijeme zimskog sna, neka slasni Lino zalogaji i napitci budu u prvom planu.

Ne zaboravite ni napitke. Goste dočekajte kao što se to priliči na partyjima, welcome drinkom, Lino kakaom zaslađenim, a čime drugim nego medom, kojim će se djeca ne samo osladiti, nego i zagrijati promrzle ručice. Za party pripremite i nekoliko boca negazirane izvorske vode te voćnu Lino bolu od voćnog soka s komadićima voća (u staklenu zdjelu nalijte nektar jabuka-jagoda–grožđe i dodajte kockice voća iz breskva kompota u čašicama). Bolu kutljačom nalijevajte u čaše sa slamčicom. 

Lino party pozivnice

Nakon dogovora o jelima i napitcima, odredite broj uzvanika. Kako je najbolje da se glavni dio Lino partyja, onaj s Lino zalogajima, održi u kuhinji, najmilijem prostoru medvjedića Lina, broj uzvanika odredite prema broju mjesta za kuhinjskim stolom (mrlje u kuhinji mnogo su bezazlenije od onih u ostalim prostorijama). Nakon što mali domaćin, sam, bez vašeg uplitanja odabere prijatelje koje će pozvati, pozabavite se pozivnicama. U prigodnom tekstu osim naziva partyja te datuma, vremena i mjesta održavanja, uzvanike zamolite da do određenog dana potvrde svoj dolazak. Tekst uljepšajte i nekom prigodnom fotkom, primjerice snimite stranicu Lino kalendara sa zaokruženim datumom partyja ili malog domaćina sa staklenkom i žlicom punom Lino lade. Pozivnicu pošaljite mailom ili MMS-om, a ako više volite face to face pristup, isprintajte ih i čim prije uručite osobno u koverti na kojoj je dijete nacrtalo marke s Linovim likom i napisalo ime uzvanika. Isplanirajte i aktivnosti koje će doći na red nakon uživanja u jelu. Primjerice, mali gosti mogu pogledati crtani film s medvjedićima (za vrijeme projekcije poslužite grickalice), te portretirati medvjedića Lina. Slike izložite na podu ili na vratima, a na odlasku ih, zajedno s malim pakiranjem Lino lade za nagradu, podijelite autorima. Na popis za trgovinu (uz neophodne namirnice) stavite i papirnate tanjure i čaše s likom medvjedića, šarene slamčice te papirnate salvete i vlažne maramice za brisanje umazanih prstića i ostalog. Dogovorite se i o čišćenju nakon što gosti odu te odredite tko će sakupiti i odnijeti otpatke, tko će prati suđe, a tko mesti i očistiti podove. I na kraju, nakon što ste sve pomno isplanirali i pripremili, počastite se Lino ladom.

Gulaš

Inspirirani tradicijom