Kad očekujemo Uskrs kod kuće, odlazak u lov na pisanice je odlična ideja!

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Iako će ovaj Uskrs proteći bez velikih okupljanja i druženja, blagoslova uskrsne košarice, pa čak i onih malih veselja poput razmjene uskrsnih pisanica sa susjedima i prijateljima, to nipošto ne znači da ga nećemo lijepo proslaviti kod kuće s najbližima.

Zabava nadohvat klika

Bez obzira na sve, vjerojatno najdraži simbol Uskrsa i djeci i odraslima su pisanice. Upravo su one simbol buđenja i novog života, a vesele boje i ukrasi na njima pravi su predstavnici proljeća. No prije nego ukrasite svoje pisanice i spremite ih u košaricu na blagdanskom stolu, upustite se u još jedan virtualni lov na pisanice.

Ionako se držimo onoga #ostanidoma, pa zašto si ne bismo skratili to vrijeme lovom na pisanice?

Pa tako dok na našim stranicama tražite inspiraciju za uskrsne delicije ili ideje i savjete za ukrašavanje pisanica, držite oči širom otvorene, a prste spremne uhvatiti virtualne šarene pisanice koje vas čekaju u raznim kutcima vaše Coolinarike.

Uskrsne delicije na stolu

Kada pričamo o Uskrsu i hrani, nekoliko je glavnih uloga koje se nalaze za baš svakim stolom – za doručkom su to šunka, jaja i hren. Ne zaboravimo ni na ribu petkom! Krasne, lagane, a zasitne salate mogu se napraviti s tunom.

Kuhana šunka, ili možda zapečena u kruhu, oduševit će svako nepce za doručkom. Kod pečenja šunke poigrajte se zanimljivim glazurama, poput one sa smeđim šećerom i senfom

Za ručak isprobajte ideju s mesnom salatom, gdje će se šunka također odlično uklopiti. Ako ne šunka, obilje će upotpuniti i miris pečenja. A onda su tu i možda sporedni, ali mnogima nezaobilazni mladi luk, rotkvice, pa grašak i krastavci za kraljicu francusku salatu, koju mnogi pripremaju baš u svečanim prilikama i tada posebno guštaju u njoj. 

Koliko ste puta pomislili kako volite kuhati, ali nemate vremena? S obzirom na okolnosti, sada vam se želja ostvarila pa imate vremena za isprobavanje napretek. Budite kreativni i dajte mašti na volju, zašto ne biste pripremili uskršnje punjene mrkvice, slatku punjenu pletenicu ili možda punjena jaja?

Slasni i slatki zalogaji

I taman kad pomislite da morate otkopčati gumb na hlačama, sjetite se da su tu i slatki zalogaji, a za njih, nećemo si lagati, uvijek mora biti mjesta. Tko ne voli sočan kuglof ili pincu? A tko može odoljeti slasnoj orehnjači ili makovnjači? Ako pak nakon obilnog ručka želite nešto laganije, isprobajte vladaricu proljeća – laganu Pavlovu tortu, koja se topi u ustima, ili jednostavnu voćnu salatu. Jedno je sigurno, što god odabrali, u pomoć će vam uskočiti Dolcela pripomoći, neizostavne za pripremu svakog deserta.

Podsjećamo - kad se već se držimo onoga #ostanidoma, zašto si ne bismo skratili vrijeme lovom na pisanice? Ili ako od brige patite od nesanice, znate što vam je činiti. :) Možda baš vi ulovite najviše pisanica pa će upravo vaš blagdanski stol biti još bogatiji i još slasniji.

Sretno!

Rajčica

Za rajske užitke