Nedjeljni ručak

Okupljeni oko stola

Top 5 jela koja su nezamisliva bez Vegete

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Otkrijte top 5 krepkih jela koja su nezamisliva bez našeg najomiljenijeg dodatka jelima, jedinstvene, svestrane i nezamjenjive Vegete koja slavi svoj 60. rođendan.

 

Varivo s mesnim okruglicama

Vrijeme u našim kuhinjama dijeli se na ono prije i poslije Vegete. Doista, nakon što se 1959. godine pojavila u našim trgovinama, ništa više nije bilo isto. Već nakon prve žlice bez Vegete, nove kraljice okusa, više se nije moglo ni kuhati, ni pirjati, ni peći, ni pržiti. Bez sumnje, Vegeta, jedinstvena mješavina začina obogaćena s nekoliko vrsta sušenog povrća, munjevitom je brzinom našla svoje mjesto u svim slanim jelima, od najjednostavnijih malih zalogaja do najsloženijih svečanih jela, te ovih dana s ponosom slavi svoj šezdeseti rođendan.

Pašticada s njokima

Bez Vegete nema mirisne i fine domaće juhe!

Jednostavno, Vegeta, kraljica okusa, već je 60 godina jedan od naših najomiljenijih dodataka krepkim jelima bez obzira na to kuhamo li tradicionalna jela našeg podneblja u kojima uživamo još iz vremena našeg djetinjstva ili svoj jelovnik obogaćujemo nekim novim, drukčijim okusima. Tako su među top 5 jela, sasvim razumljivo, prije svega ona koja spremamo po ugledu na naše bake i mame koje su uostalom i prve otkrile sve čari njezinih aromatičnih zrnaca. Stoga, bez Vegete nema ni jedne jedine juhe, pa tako ni naše tradicionalne domaće goveđe juhe, koja je ne samo neizostavna na našim nedjeljnim obiteljskim objedima već se u posljednje vrijeme zbog svojeg okusa, hranjivosti i okrepljujućeg djelovanja sve češće vraća i na naše svakodnevne jelovnike. Baš kao što su to radile naše bake i mame, na Vegetu se, posebno u vrijeme blagdana, oslanjamo i u pripremi drugih omiljenih obiteljskih jela našeg podneblja koja i danas, baš kao i nekad, ne gode samo našem nepcu nego i našoj duši. Stoga su među top 5 jela kojima Vegeta daje onaj svoj poseban touch i neodoljivo ukusna pašticada s njokimate mirisno i slasno svinjsko pečenje.

Cannelloni

Vegeta je must have u restoranu Michaela Jordana!

A, kako je Vegeta kao univerzalni dodatak jelima prepoznata i prihvaćena diljem Europe, Amerike, Azije, Australije i Afrike, omiljena je i nezamjenjiva u kuhinjama u više od pedeset zemalja, Jednostavno, Vegeta, kraljica okusa, već je 60 godina jedan od naših najomiljenijih dodataka krepkim jelima bez obzira na to kuhamo li tradicionalna jela našeg podneblja u kojima uživamo još iz vremena našeg djetinjstva ili svoj jelovnik obogaćujemo nekim novim, drukčijim okusima. u kojima se savršeno snašla i u brojnim nacionalnim specijalitetima. Stoga ne čudi što su u top pet jela koja su nezamisliva bez žlice Vegete i ona iz nama jako omiljene talijanske kuhinje, poput gurmanskih cannellona i, naravno, obožavane i uvijek dobrodošle pizze. Zanimljivo je da su sve čari jedinstvene i nezamjenjive Vegete prepoznate i u restoranu slavnog američkog košarkaša Michaela Jordana u kojem je naša Vegeta glavni začin ne samo u nama omiljenim cannellonima i na pizzi nego i u svim ostalim talijanskim, ali i mediteranskim specijalitetima.

Vegetina pizza

Kreirajte Vegetin novi look!

Iako se klasična Vegeta već 60 godina diči postojanošću svoje kvalitete i prepoznatljivošću svoje ambalaže, 60. rođendan idealna je prilika i za mali makeover njezine vanjštine. Stoga, baš kao što Vegeta daje prepoznatljiv touch svim vašim slanim jelima, dajte i vi svoj kreativni touch njezinoj ambalaži. Da, da, dobro ste razumjeli, sudjelujte u maštovitom rođendanskom nagradnom natječaju i osmislite svoju, originalnu etiketu koja ima veeelike šanse osvanuti na novom Vegetinom pakiranju. Ne čekajte ni trena, požurite se na https://60godina.vegeta.hr/, kreirajte Vegetin novi izgled i osvojite vrijedne nagrade.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma