Natur

Po receptu majke prirode

Vegeta Natur donosi prirodu u kuhinju

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Prepoznatljiv okus kvalitete i prirodnosti donosi morska sol s otoka Paga, kurkuma je zaslužna za zlatnu boju, ljupčac će sve začiniti mirisom vrta.

Vegeta Natur donosi prirodu u kuhinju

Po receptu majke prirode

Kroz velika vrata, Vegeta Natur vratila se na meni. Širokom paletom proizvoda Vegeta Natur nudi rješenje za svaku kulinarsku avanturu.

Morska sol nastaje isparavanjem mora u velikim plitkim bazenima na koje sja toplo mediteransko sunce.

S novim i unaprijeđenim recepturama, Vegeta Natur zaista donosi prirodu u svaku kuhinju.
Prepoznatljiv okus kvalitete i prirodnosti donosi morska sol s otoka Paga, kurkuma je zaslužna za zlatnu boju, ljupčac će sve začiniti mirisom vrta, a drugi birani sastojci dio su recepta majke prirode.  Vegeta Natur. Po receptu majke prirode.

Najbolje od Jadranskog mora – Morska sol

Morska sol nastaje isparavanjem mora u velikim plitkim bazenima na koje sja toplo mediteransko sunce. Ključna je za ljudsko zdravlje i regulira mnoge fiziološke procese u organizmu, od održavanja razine krvnog tlaka, do rada živčanog sustava. Stoga ne čudi što je sol najstariji začin na svijetu. Tisućama godina koristila se za čuvanje hrane i poboljšanje okusa. Kad razmišljamo o soli, najvažniji su – omjeri. Velika je razlika između presoljenog jela i onog u kojem nema ni zrnca soli.

Morska sol

Ako želite savršenu sredinu, posegnite za Vegetom Natur koja će jelima podariti najbolji omjer soli, biranih začina i povrća. U Vegeti Natur koristimo jadransku sol koja sadrži ono najbolje od Jadranskog mora. Vegeta Natur proizvodi rađeni su po receptu majke prirode, a jadranska sol jedna je od njezinih najdragocjenijih plodova.

Mirisna nota Vegete Natur - Ljupčac

Ljupčac je biljka s mnogo naziva. Selen, jubček, milobud, belestika… Ipak, najpoznatiji je pod nazivom biljka vegeta. Premda mnogi nisu čuli za njega, svi mogu zamisliti njegov prepoznatljiv „vegeta“ miris. Raste na sunčanom Mediteranu, a rođaci se nalaze u Iranu i Afganistanu.

Ljupčac

On je jedan od najvažnijih sastojaka Vegete Natur jer ima i karakterističan okus. Iznimno je kulinarski podatan što znači da će vas pretvoriti u kulinarsku zvijezdu. Možete ga dodati u namaze, juhe, umake – neće vas razočarati. Poznato je da su ga sadili u samostanskim vrtovima, zato je ljupčac poznat i kao biljka redovnika. Jednom davno se koristio i u izradi ljubavnih napitaka.

A ljupko je ime zasigurno dobio jer se odlično slaže sa svim vrstama povrća i ljupko nadopunjava svaki drugi začin.

Zlata vrijedan sastojak - Kurkuma

Priča o začinu zlatne boje počinje prije 5000 godina u Indoneziji i Indiji. Taj broj jednak je i broju ljekovitih svojstava koja mu se pripisuju. Aktivni sastojak kurkume je kurkumin, koji se dići moćnim antioksidativnim, protuupalnim i antibakterijskim svojstvima. Dovoljan je jedan prstohvat u rižotu ili varivu kako bi poboljšali svoj imunitet.

Kurkuma

Ta čudnovata biljka koristila se i kao boja za tkanine, a zaslužna je i za zlatnu boju Vegete Natur. Egzotična kurkuma je ta koja je 9 vrsta povrća i birane začine ogrnula divnom narančastom bojom. Ona pozlati svaki zalogaj te grije nepce, a sve su popularniji i recepti za zdrave napitke s kurkumom. Kurkuma je napokon postala česta pratilja raznim jelima, a ne samo egzotičan začin koji stoji na policama i čeka svoju priliku.

S punim pravom zaslužuje biti dio stalne postave Vegeta Natur proizvoda.

Paštete

Kruha i igara!