Valentinovo

Ljubav ide kroz želudac

Ona je tako slatka, on je tako chili

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Lino lada nougat u svoj svojoj čokoladastoj ljepoti dolazi do punog izražaja, kad je obogatite Vegeta Maestro Chilijem koji svojim peckavim okusom raspiruje njezinu slatkoću.

Lino lada chilli

Čak je i zakonima fizike dokazano da se suprotnosti privlače. Jeste li ikada osjetili privlačnost prema nekome tko je sasvim suprotan od vas? Ili možda znate parove koje nikada, ali nikada ne biste spojili, jer on bi u kino, a ona bi opet radije gledala film uz vruću čokoladu ispod dekice. Ona voli plesnjake do zore, on bi u kazalište. Ona je tako sva slatka, a on je uvijek tako ljut… Je li takva veza osuđena na propast ili ipak možemo spojiti naizgled nespojivo? Kao da govorimo o spoju čokolade i chilija.

Eksplozija okusa


Ipak, iako je ona slatka, a on ljut, savršen su par. Lino lada nougat u svoj svojoj čokoladastoj ljepoti dolazi do punog izražaja, kad je obogatite Vegeta Maestro Chilijem koji svojim peckavim okusom raspiruje njezinu slatkoću. Isprobali smo kombinaciju okusa koji nas je doveo do osjećaja uzbuđenja i sreće.
Uvjerili smo se da miris, vid, dodir i okus itekako mogu utjecati na naše emocije, a određene biljke, namirnice i začini od davnina se koriste u spravljanju parfema, ali i u kulinarske i medicinske svrhe te za ljubavne „čari“. Ovo je jedna od takvih kombinacija, koju možete iskušati i sami i uživati u svojem Čoko-čili trenutku. Eksperimentirajte s okusima, pronađite vlastitu inspiraciju i izaberite sami hoćete li dodati malo ili malo više chilija.

Čoko-chili trenutak

Za pozitivan ishod zavođenja


Naime, među začinima koji griju krv su ljute chili papričice koje, zahvaljujući sastojku kapsaicinu koji povećava protok krvi i oslobađa endorfin, stvara osjećaj sreće. Ovaj spoj u kombinaciji sa kakaom, odgovoran je za pozitivan ishod zavođenja. Iako se najjači afrodizijak zapravo krije u našem mozgu, nemojmo zanemariti moć orašastih plodova, jer osim što osiguravaju zdravlje našeg organizma, pridonose sreći u ložnici. Tko bi odolio spoju Lino lade nougat i Vegeta Maestro Chilija - orašastoj slatko-ljutoj kombinaciji i to u mjesecu kada su naša ljubavna osjetila izoštrenija nego inače.
Naravno, tu je i vječito pitanje ide li ljubav doista kroz želudac… Istina ili  mit…? Ili je pak prava istina da „želudac nađe ono što glava traži“…. Odgovor će naći svatko od nas, sam za sebe… Uostalom, tko kaže da ona tako slatka, on tako chili ne idu zajedno, ako se savršeno nadopunjuju i tako dobro slažu da ih više nitko ne može rastaviti.

Osim toga, senzualnost, romantiku i strast, možemo naglasiti prirodnim afrodizijacima, ali za harmoniju i sklad sami smo odgovorni.

Začini inspiracije

Monozačini