Valentinovo

Ljubav ide kroz želudac

Jer hrana je ljubav

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Ljubav ide kroz želudac.U ovom mjesecu ljubavi i uživanja kratko ćemo se podsjetiti na afrodizijačka svojstva nekih namirnica.

Jer hrana je ljubav

Mi smo zajednica koja čvrsto stoji iza izreke ”Ljubav ide kroz želudac”. Volimo kuhati, volimo kad su drugi sretni jer smo im nešto fino skuhali, a i sami volimo uživati u hrani. Zato ćemo se ovaj mjesec ljubavi i uživanja kratko podsjetiti na afrodizijačka svojstva nekih namirnica.

Smatra se kako đumbir povećava osjetljivost u oba spola.

Čokolada, vanilija, med i orasi, kamenice... To su samo neki od poznatih nam afrodizijaka, no jeste li znali da su afrodizijaci i ove namirnice;

Avokado

Azteci su drvo avokada nazivali i „Drvo testisa”. Prisjetite li se (ili izgooglate) kako izgleda plod na drvetu, sve će vam biti jasno. Pripisivali su mu afrodizijačka svojstva kroz povijest, a danas uživa status super hrane zbog svoje nutritivne vrijednosti. Valja naglasiti kako je bogat vitaminom E, popularno zvanim „sex vitamin”.

Njegova redovita konzumacija i primjena u kozmetici čuvaju ljepotu, mladost i elastičnost tkiva, stoga ne čudi da je uvršten na popis afrodizijaka. A vi ga svakako uvrstite na ovogodišnji valentinovski menu i partnera iznenadite punjenim avokadom.

Rižoto na španjolski način

Šafran

Ovaj ekskluzivni i cijenjeni začin također je u narodu smatran afrodizijakom, ali je i znanstveno  dokazano njegovo afrodizijačko svojstvo. Znanstvenici ukazuju na  moć šafrana pri pojačavanju potencije jer ovaj začin podiže razinu testosterona.

Potrebno ga je tek malo, a čini tako puno. Prstohvat šafrana u našem rižotu na španjolski začinit će atmosferu koju će dodatno opustiti još jedan afrodizijak – čaša crnog vina.

Đumbir

Smatra se kako đumbir povećava osjetljivost u oba spola. U srednjovjekovnoj Europi uživao je status moćnog afrodizijaka,  u njemu su uglavnom  uživali vladari... i njihove partnerice! :)

        Vegeta Đumbir mljeveni              Podravka Marmelada naranča s đumbirom      Podravka Marmelada grejp s đumbirom

Baš poput ljute papričice, i đumbir ima zagrijavajuća svojstva, i tu ne mislimo samo na zagrijavanje čajem. Na Dan zaljubljenih budite mudri, pa najpoznatiji afrodizijak, čokoladu, sljubite s đumbirom i rasplamsajte vatru uz Chilli mousse.

Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!