Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat

Zimski napitci za male i velike

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Na bogatoj blagdanskoj trpezi svoje mjesto moraju naći i prigodni napitci. Baš kao i u ljetno doba, šarena pića nas vesele, daju onu potrebnu notu razigranosti ali i elegancije, sve ovisno o tome kako ih dekoriramo. Donosimo vam prijedloge i inspiraciju za bezalkoholne blagdane u čaši, na veselje svoj djeci, odgovornim vozačima, trudnicama i ljubiteljima šarenila.

Zimski napitci za male i velike

Vruća čokolada s cool efektom


Gusta, vruća čokolada definitivno je najbolji napitak za zagrijavanje, utjehu i opuštanje. Svaki ovisnik o slatkom uvijek će najprije posegnuti za tim toplim blagdanskim napitkom. Ali kako ovih blagdana to ne bi bila tek obična vruća čokolada – valja ju dotjerati. Prvi prijedlog je da one tvrde, bijele pepermint bombone smrvite u sitni prah i umiješate u čokoladnu tekućinu. Čašu također možete dekorirati „snježnim injem” tako da rubove čaše premažete limunovim sokom pa ih umočite u pepermint prah.

Šarena pića nas
vesele i daju potrebnu notu razigranosti.

Bez marshmellovsa u šalici vruće čokolade ne prolazi niti jedna fotka na Instagramu. Prigrlite trend i napravite svoj mali „iglu” od hrpe mini sljezovih kolačića na vrhu svoje šalice.

Veoma je dekorativno, ali i ukusno. Oni se miješanjem tope i savršeno zamjenjuju svu količinu šećera koju ste planirali dodati napitku.

Grinch Punch

Veseli je zeleni koktelčić koji možete konzumirati u toploj ili hladnoj verziji. Obje tekućine podnose zagrijavanje, kao i kockice leda. U domaću limunadu ili sok od jabuke dodajte komadiće zelenog voća (jabuke, grožđe, kruške...) i kap prehrambene boje.

Cilj je dobiti onu „Grinch zelenu” koja divno paše uz crvenu slamčicu, listiće mente za ukras ili rubove čaša uvaljane u crveni šećer. Tako jednostavno, a tako efektno.

Shirley Temple

Ovaj bezalkoholni koktel ime je dobio po poznatoj glumici koja je sa svojih šest godina postala ponosna dobitnica Oscara. Klinci se s čašom tog koktela u ruci osjećaju jako veliko i važno, a veliki se osjećaju... elegantno i važno. :)

Grenadine sirup - okusPokus

Sastojci su sasvim jednostavni – visoka čaša napuni se mrvljenim ledom i gaziranim pićem okusa limuna  te se dodaje Grenadine sirup, koji možete napraviti i kod kuće. Kandirana višnja na vrhu dodatno pridonosi blagdanskom efektu jer podsjeća na Rudolfov nos. Čin-čin!

Pokažite nam svoju kreativnu stranu i uživajte ove godine u malo drugačijem ruhu zimskih napitaka!

Paštete

Kruha i igara!