Dječji rođendan

Neka sve bude igra!

Poslastice za najslađe brkove

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Podravkini džemovi spoj su tradicije i modernih trendova za užitak u zdravom, ukusnom i prirodnom voću u svakoj prilici.

Punjeni jastučići

Jednom od naših najdugovječnijih proizvoda – Pekmezu od šljiva, prethodile su radionice za preradu voća braće Wolf, 30-ih godina prošlog stoljeća. Njihovom su proizvodnjom dominirale voćne pulpe, miješana marmelada i džemovi i smatramo ih izravnim prethodnikom današnje Podravke, čiji 70. rođendan upravo slavimo zajedno s vama.

Bademov kolač s aronijom

Proizvodnja i inovativnost 50-ih su godina uzele maha - nastala je miješana marmelada pakirana u drvene sanduke i postala pojam - marmelada koja se mogla rezati! Pakirala se i u limenke s poznatim likom "zamusanog" dječaka, ali i u tubama, a proizvodilo se više od 20 vrsta prerađevina od voća i povrća.

Čupava pita s marelicama

Spomenuti Pekmez od šljiva, svojom vrhunskom kvalitetom i jedinstvenošću godinama promovira Hrvatsku u svijetu. S ponosom nosi najviši epitet koji jedan proizvod može imati - oznaku „Izvorno hrvatsko“. Danas se radi na tradicionalan način, s velikim udjelom šljiva bistrica i minimalnom količinom šećera, prema recepturi iz 1975. godine.

Kakao ploške s pekmezom od šljiva

Mnogi još pamte domaće džemove, pekmeze i marmelade, koji su se u ne tako davnim vremenima radili u bakinoj kuhinji, a tajne su se recepture prenosile s koljena na koljeno. Mi poštujemo našu tradiciju i izvornu recepturu, jer u svakoj staklenci čuvamo prirodno bogatstvo plodova voća, koje nudi ukusan obrok za doručak ili kao slatki desert u toku dana.

Začini inspiracije

Monozačini