Hrskavi spas u zadnji čas

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Prženjem sirovine dodatno upijaju masnoće u kojima se prži pa je sama količina istih u finalnom proizvodu povećana, bez sadržaja onih "dobrih" masnih kiselina.

Kviki

Kako znanosti i industrija svakodnevno sve više napreduju te "izbacuju" nove trendove, posebice u proizvodnim procesima i sastavima proizvoda, Podravka kao jedna od vodećih prehrambenih industrija na našem području slijedi trendove te je jednom od svojih najprepoznatljivijih brendova – Kviki snackovima - unijela nutritivne promjene.

Poboljšanjem recepture, Kviki snackovi više ne sadrže trans-masne kiseline – tvari odgovorne za razne današnje kronične bolesti, posebice one srca i krvnih žila, te tvari koje većina nutricionista preporuča izbjegavati u prehrani.Poboljšanjem recepture, Kviki snackovi više ne sadrže trans-masne kiseline.

Osim što ne sadrže trans-masne kiseline, Kviki snackovi u proizvodnom procesu nisu podvrgnuti prženju, već pečenju proizvoda.

Iako se mast dodaje u zamjesu tijekom proizvodnog procesa, i to u količini od 9–18 %, postupak pečenja proizvoda smanjuje količinu masti finalnog proizvoda u odnosu na količinu masti koja bi bila prisutna da se proizvod priprema prženjem.

Ježurko Ježić

U usporedbi procesa pečenja i prženja, evidentno je kako su proizvodi dobiveni prženjem smanjene nutritivne vrijednosti. Osim što apsorbiraju masti u kojima su prženi, zbog visoke temperature ulja za prženje dodatno gube tvari te vlažnost te su smanjene probavljivosti u odnosu na one pečene. Tako Kviki pereci i štapići zbog dodatka masnoća zamjesu sadrže 9% masnoće, dok Kviki ribice sadrže 18%.

Kviki ribiceKviki štapićiKviki gric wasabi

Iz korekciju recepture, odnedavna novost u Kviki obitelji su i Kviki gric wasabi grickalice. Idealne za one koji vole intenzivniji okus snackova obzirom na priličnu ljutinu proizvoda što je rezultat poznatog japanskog hrena.

Kviki pereci    Kviki gricKviki navijački mix 

Pa tako uz neizostavne Kviki ribice, perece i štapiće, inovativni proizvodi s dodacima poput Kviki štapića s kikirikijem, odličan su odabir za druženja uz utakmicu, brzinsku pripremu snackova kod nenajavljenih gostiju ili kao "pomoćni" snackovi na rođendanima, roštiljima i/ili drugim zabavama dok se čeka glavna zakuska. Naravno, ne moramo naglašavati da kao i uvijek – povremeno i umjereno.


 

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.