Dječji rođendan

Neka sve bude igra!

Cool spas u zadnji čas - rođendanski kolač

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Najdraža osoba slavi rođendan, imate savršen plan za turbofini kolač, do laktova ste u poslu...

How to Bijela lino lada torta

Najdraža osoba slavi rođendan, imate savršen plan za turbofini kolač, do laktova ste u poslu... biskvit je pečen, ali neće van iz lima! Kud baš sad?! Idemo redom.

Kako vam se biskvit uopće ne bi ni zalijepio, dobro je iskoristiti moć papira za pečenje. Papir za pečenje prilično je tvrdoglav i nekad je njime teško manipulirati i dobiti ga da lijepo surađuje u kutovima lima – kako bi bio savitljiviji i ostao u obliku u koji ga stavljate, navlažite ga vodom, zgužvajte, ocijedite i oblikujte po kalupu.

Ako ste zaboravili na papir, pa biskvit ne ide van, stavite kalup nad posudu s kipućom vodom, ostavite nekoliko minuta da se zagrije i „otpusti“. Problem riješen.

Da cheesecake ostane  vlažan i kremast pomoći će mu para iz posude ispod kolača.

Ako čak ni to nije uspjelo, izvlačimo glavno oružje! Nožem odrežite razmrvljeni dio biskvita i sačuvajte dio koji je i dalje u jednom dijelu, zatim izmrvljeni dio dodatno razmrvite i u zdjeli pomiješajte s malo razrijeđenog pekmeza.

Dobivenu smjesu utisnite u kalup kraj netaknutog dijela biskvita i maskirajte s malo kreme. Kod čokoladnih biskvita razmrvljeni dio može se pomiješati i s mlijekom, šećerom, malo čokolade i margarina. Pssst, nitko neće znati!

Kako je cheesecake sve popularniji u našim krajevima, a savršen je za ljetno osvježenje, bitno je pogoditi konzistenciju sirnog dijela koji se katkad peče.

Cheesecake pina colada
Cheesecake pina colada

Da se u pećnici ne bi raspucao i isušio, iskoristite najstariji trik u knjizi – u pećnici pod rešetku s kolačem stavite posudu s vrućom vodom i tako je ostavite tijekom pečenja. Para koja će nastati lagano će površinu sirne kreme održavati vlažnom i kremastom, pa neće popucati. Savršeni cheese!

              Chococake i cheesecake, savršeni par

Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!