Voćni užici

Užitak bez grižnje savjesti

Inspirirajte se - Najpopularniji jagoda recepti

- Zanimljivost by coolinarika.com -

U biskvitu, lisnatom tijestu, s kremama od sira, jogurta ili šlaga, brojni su načini na koje svoje nepce možete počastiti slasnim jagodama.

Pravo je vrijeme da obratite pažnju na živopisnu crvenu boju koja krasi tržnice i voćarne. Nakon što se nauživate ovog slasnog proljetnog voća u svježem izdanju, vrijeme je da ga sljubite s biskvitima, lisnatim tijestom ili keksima, dodate kremu po želji i počastite svoja nepca osvježavajućim slasticama bogatih aroma i okusa. Slastice s jagodama pružit će vam i vizualno zadovoljstvo, pa uživajte u njihovoj pripremi.

Torta s jagodama koja se ne pece!

Fina osvjezavajuca tortica kao stvorena za nadolazece ljetnje vrucine!Mozete koristiti bilo koje sezonsko voce,u ovom slucaju meni omiljene jagodice!

FRAISIER

Ili samo francuski Strawberry Cake :) kojeg sam mjerkala neko vrijeme, citala svakodnevno pozitivne komentare ispod recepta i samo cekala priliku za vecim okupljanjem pa da ga i napravim. Takva prilika se ukazala prije par dana kada smo imali obiteljsko druzenje uz peceno prase sa raznja. A ja, jedva docekala da napravim ovu divnu mamilicu Uzivala sam u samoj izradi torte i nestrpljivo cekala trenutak same degustacije. Ne trebam vam puno pisati koliko je odusevljenja izazvala kada je bila postavljenja na stol. Vadili su se mobiteli za slikavanje a kasnije i za objavljivanje slika na fb. Svi smo zdusno prionuli na samo isprobavanje i culo se samo ono...mmmmmm! Zbilja je odlicnog okusa, a bome i izgleda. Vise ne cekam na vece okupljanje nego samo smanjim mjere i pravim torticu u nesto manjem izdanju ;)

Tart s jagodama jogurtom i mascarpone sirom

Jednostavan, lagan i osvježavajuć !

Strawberry fool

"Fool" je ludo brzi i ludo dobar voćni desert porijeklom iz Engleske. Osim jagoda, koje su sad u sezoni, možete iskoristiti bilo koje drugo voće, pa čak i ono iz kompota.

Cheese muffins s jagodama i posipom

Socni jer imaju srce od sira, hrskavi i mirisni radi posipa od cimeta, a vocni od jagoda...sto vise treba za ukusne muffine ?

Crumble od jagoda s bademima

recept Nigelle Lawson. Izvrstan. Neodoljiv miris jagoda. Prhka, mrvičasta smjesa s bademima... Probajte 

jagode u lisnatom tijestu

zima duga i hladna ,kad li ce ovo proljece i cvijece .Dok ne stigne i ne procvijeta ja evo ovako unosim veselost .Jednostavno za uraditi  a posle uzivati u ukusu i izgledu.Odaberite boju koju volite ,ukus koji vam odgovara i uzivajte

Mramorne jogurt kocke s jagodama

Recept je sa facebook stranice gospodje Ljiljane Nieder u obliku kocki. Lakoca jogurt kreme upotpunjena sa notom limuna uz zacarani dodir jagoda cine ovo savrsenstvo prikladnim za ljeto.

Tart sa jagodama i mascarpone kremom

Donijela susjeda juce jagode iz svog vrta, koje su sitne ali nista manje slatke. Pola sam pojela onako kako najvise volim, bez bilo kakvog dodatka. Od ostatka sam napravila ovu ukusnu tortu, kojom sam pocastila svoju dragu susjedu a i moje drage ukucane.

Desert s jagodama

Kad klinci požele: mama, mi bi nešto slatko, mama odmah kreće u akciju - ringe-ringe-jaja :)

Millefoglie

... recept sam dobila od moje dobre prijateljice iz Napulja ... jednostavan, brz i lagan desert ...

Voćne čašice

Osvježavajući i lagani desert!

Cheesecake s jagodama u čaši

Ako volite limun, jagode i sir ovo MORATE PROBAT !!! Ja sam oduševljena kako se brzo sprema i kako je ukusno :) Recept je od Jamie Olivera :D

Gulaš

Inspirirani tradicijom