Topli napici

Okus koji grije oko srca

Opravdani razlozi za uživanje u čaju

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Osim što nas usrećuje bogastvom okusa i mirisa, čaj je također trenutni podizač raspoloženja.

Opravdani razlozi za uživanje u čaju

"Ako vam je hladno – čaj će vas ugrijati, ako vam je vruće – čaj će vas rashladiti, ako ste mrzovoljni – čaj će vas oraspoložiti, ako ste preuzbuđeni – čaj će vas umiriti" – rekao je britanski političar William Ewart Gladstone. I treba se aposlutno složiti s njim!

Čaj je zbog svoje svestranosti najpopularnije piće na svijetu odmah nakon vode, a njegova povijest stara je čak 5000 godina. Legenda kaže da ga je otkrio kineski car Shen-Ning kojemu je vjetar otpuhao listiće čaja u kipuću vodu. Iz Kine se popularnost čaja proširila cijelim svijetom, te je on danas postao najbolji prijatelj naših šalica.

Osim što nas
usrećuje bogastvom okusa i mirisa, čaj je također trenutni
podizač raspoloženja
I zaista, ima nešto u tom trenutku kada polijevamo vruću vodu preko vrećice čaja. Para se puši, voda se oboji, taj slatki miris zapleše nam ispod nosnica i jedva možemo dočekati onaj prvi gutljaj!

Ne želimo skrivati da se za takav, maksimalni doživljaj okusa i mirisa Podravka  pobrinula dvokomornim filtar vrećicama za bolju, intenzivniju infuziju sastojaka same čajne mješavine.

Osim što nas usrećuje bogastvom okusa i mirisa, čaj je također trenutni podizač raspoloženja. Obojite dan prštavom svježinom uz Podravka čaj limun i limeta, dodajte mu iscjeđen limun i malo meda i osigurajte si jak imunitet! Cijelu obitelj dooobro ugrijte aromatičnim čajem od šljiva, a baki šapnite kako ovaj čaj jača kosti i poboljšava memoriju. Uvedite čaj kao zdravu naviku i bezbrižno uživajte uz okus brusnice, podignite energiju zelenim čajem, kašalj smirite Favora sljez čajem.

Unesite šarenilo u zimsko sivilo i klincima i prijateljima skuhajte čaj od šumskog voća. Ili od naranče i cimeta! Mmmmmmm... Sviđat će vam se i  što pakiranja naših čajeva više nemaju celofan –  budući da imamo aroma omotač koji čuva srž pakiranja i zadržava svježinu i okus.

A znate li da ne koristimo metalne spajalice na našim filtar vrećicama, već je končić kojim je filtar vrećica povezana sa privjesnicom vezan duplim čvorićem?

Nazdravite našim novitetima u veliku šalicu čaja!

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja