Doček Nove godine

Sve najbolje za blagdanskim stolom!

Bezalkoholni napitci za novogodišnju noć

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Citrusi su zimi najzastupljenije voće te se većina bezalkoholnih napitaka bazira na njima. Uz kombinaciju mineralne ili negazirane vode, svježih plodova te začina čine savršene bezalkoholne koktele i napitke za novogodišnju noć.

Brusnica koktel

Iako je možda uvriježeno da su kombinacije različitih sokova i napitaka odnosno kokteli rezervirani za ljetno razdoblje, ljubitelji bezalkoholnih pića ih se ne moraju odreći u zimsko vrijeme, a pogotovo ne u novogodišnjoj noći.

Citrus mojito

Zima je kada govorimo o voću rezervirana za citruse pa tako kada pomiješamo jednake količine soka od brusnice i naranče sa sokom jedne limete, komadićima nara i listićima mente dobivamo osvježavajući citrusni koktel bogato vitaminom C.

Kuhani sok od jabuke

Za one koje će novu godinu dočekati na otvorenom te bi radije užvali u toplim bezalkoholnim napitcima, kuhani sok od jabuke savršeni je odabir.

Bezalkoholni kokteli savršeni su napitci za novogodišnju noć.

Sok od jabuke kuha se sa štapićem cimeta i koricom naranče 5-10 minuta, a nakon toga uživa u okusu i aromi "Božića u šalici".

Koktel nara

Jednake količine soka od nara i limunade pomiješaju se sa komadima nara i limetom i/ili limunom narezanom na četvrtine i posluži kao koktel.

Mineralna od nara

Pomiješajte ½ šalice soka od nara s 1 šalicom šećera na vatri dok se ne dobije sirup koji se razrijedi s mineralnom vodom prilikom konzumacije.

Naranča s cimetom i klinčićem Jabuka s cimetom

Punč od brusnice i cimeta

Sok od brusnice pomiješajte sa sokom od naranče, limunadom i negaziranom vodom te kuhajte na laganoj vatri sa štapićima cimeta. Poslužiti se može i toplo i hladno.

 Winter punch

Mineralna s jabukom i đumbirom

Za izvrstan "booster" imuniteta i antioksidans, jedan đumbir sitno narezan pomiješajte s 2 šalice šećera i 2 šalice negazirane vode dok se ne reducira te tako ostavite kuhati otprilike sat vremena. Dvije žlice sirupa đumbira pomiješajte s mineralno vodom i štapićima cimeta.

  Lero sirup limun      Lero sirup naranča     Lero sirup jabuka    Lero sirup borovnica - jabuka

Bezalkoholna mimoza s ružmarinom

Pripremite sok od dva limuna i dvije naranče te ga pomiješajte s  koricama limuna i naranči, 4 grančice ružmarina, ½ šalice šećera te 1 čajnom žličicom meda na laganoj vatri otprilike minutu dok se šećeri ne otope. Maknite s vatre i pustite oko 10 minuta, a za serviranje, u 2-3 žlice tog sirupa umiješajte mineralnu ili negaziranu vodu, po želji.

                                                 

 

Kruh

Kruh naš svagdašnji