Vegeta

Bogatstvo okusa u jednoj žlici

7 laganih jela s Vegetom

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Osim klasičnom, originalnom Vegete, danas različita jela, pogotovo ona s roštilja, na vrlo jednostavan i lagan način možemo začiniti i tekućim Vegeta marinadama. 

Orada u bijelom umaku s maslinama i kaparima

Već više od 50 godina, Vegeta je sastavni dio svakog kućanstva te jedan od najpoznatijih hrvatskih proizvoda. Jedinstvena kombinacija soli, nekoliko vrsta začina te 7 vrsta sušenog povrća čini je jednostavnom zamjenom za sol i suhe začine u gotovo svim jelima.

Dok smo nekada univerzalnu Vegetu koristili kao začin gotovo isključivo namijenjen poboljšanju okusa juha, danas raspolažemo s brojnim različitim inačicama originalne Vegete, a koji su namijenjeni poboljšanju okusa i arome brojnih jela koje svakodnevno pripremamo.

1. Hrskavi čips od krumpira

Vegetina kuhinja nudi savršenu kombinaciju sušenog povrća i bilja
za svako jelo.Čips od krumpira začinjen Vegeta Twistom za hrskave krumpiriće može biti idealno jelo za grickanje na različitim druženjima,
ili pak kao predjelo uz različite namaze.

2. Losos u mediteranskoj marinadi

Kao jedan od najpoznatijih izvora omega-3 masnih kiselina koje svoje povoljno djelovanje poglavito pokazuju na kognitivne funkcije, losos začinjen Vegeta univerzalnom marinadom savršeno je jelo za lagani ručak.

3. Vegeta mediteran bruskete

Nezaobilazan canape svakog događanja i domjenka su zacijelo talijanske bruskete. Uz Vegetu mediteran, aroma i okus mediterana dodatno je izražen u omiljenom nam predjelu.   

Grill tofu

4. Grill tofu

I ljubitelji vegetarijanske i veganske prehrane kojoj je tofu svakako jedna od okosnica, mariniranjem s Vegeta Twist marinadom s češnjakom oplemenjuju jelo bogatim okusom i aromom omiljenje Vegete.

5. Marinirani pileći ražnjići

U pečenju mesa, Vegeta je zacijelo najpoznatija kao začin piletini prije pečenja na tavi kako bi se dobili savršeni hrskavi odresci. No kako bi u piletini mogli uživati na roštiljima, raznim zabavama i piknicima, pobrinula se Vegeta marinada s pivom.

Marinirani pileći ražnjići

6. Grill povrće na salatu

Ljubitelji povrća, bilo pečenog na grilu ili sirovog za salatu, imaju i svog predstavnika iz palete Vegetine kuhinje – Vegeta Twist za salate koja savršeno oplemenjuje bogat okus, aromu i miris povrtnih jela.

   Vegeta Mediteran      Vegeta Twist za ribu       Vegeta univerzalna

7. Orada u bijelom umaku s maslinama i kaparima

Za ljubitelje ribe, pogotovo naše domaće jadranskog mora, Vegeta Twist za ribu idealno je rješenje za oplemenjivanje najboljeg ribljeg okusa.

Ajvar

Razmazi svoje nepce