Ajvar

Razmazi svoje nepce

Naš omiljeni i svestrani ajvar

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Naše omiljene Podravka ajvare iskušajte u nekim potpuno novim ulogama, te prema cool receptima spremite punjenu pizzu, špagete, marokanske ćuftice ili ciganski odrezak.  

Marinirana pileća krilca s povrćem

Ne samo da bez ajvara ne prolazi ni jedan roštilj, već ga na radost svih gurmana za našim stolom izdašno služimo uz sve ostale vrste pečenog i kuhanog mesa, suhomesnatih proizvoda i povrća.Ajvar je savršen i kao baza za nadjeve i male finger-food zalogaje.

Volimo ga pojesti i  ravno iz staklenke, na žlicu  i  izdašno namazanog na kruhu, u sendvičima, na tostu, a nezaobilazan je i na hladnim platama.

Ajvar je idealna baza za dipove i nadjeve! 

Kako je i vrlo druželjubiv, te se slaže s jogurtom, sirom, sjeckanim orašastim plodovima, kuhanim grahoricama, pireom od rajčica, senfom, te primjerice hrenom, u tren ga oka možemo  smiješati u zarazno ukusne dipove, umake i namaze. Ajvar je savršen i kao baza za nadjeve za fantastične male, finger-food zalogaje od tijesta poput krepkih pužića - Pužići s ajvarom i sirom i Tortilja pogačice kojima možemo raspametiti čak i slučajne goste.

Ajvar - blagi        Ajvar - ljuti        Ajvar - extra ljuti                     
Ajvar je svestrani dodatak jelima!

Osim što je omiljen prilog, ajvar vrlo rado koristimo i kao  pouzdan dodatak u pripremi brojnih kuhanih i pirjanih jela, kao što su variva, paprikaši, saftovi i gulaši, te guste juhe od mesa i povrća, pa primjerice rijetko koje grah varivo prolazi bez ajvara. Želite li obogatiti svoj jelovnik jelima koja svoju slast zahvaljuju i ajvaru iskušajte ga u sočnoj nadjevenoj piletini.

Piletina s nadjevom od ajvara

Piletina s nadjevom od ajvara

Ciganski odrezak

Ciganski odrezak

Kako s ajvarom naša svakodnevna jela dobivaju novu okusnu dimenziju ajvar što prije kušajte u svojim omiljenim jelima - pizzi.

Punjena grill pizza

Punjena grill pizza

Pikantni špageti

Pikantni špageti

Ajvar volimo  i u egzotičnim specijalitetima!

No, to još nije sve. Ajvar, naš omiljen nacionalni specijalitet s kojim se osim nas mogu podičiti i naši bliži i dalji susjedi, je svjetska faca pa se savršeno snalazi i u jelima koja su svoju inspiraciju pronašla i u ostalim svjetskim kuhinjama.

Maroko-ko ćuftice

Maroko-ko ćuftice

Stoga na radost svih koji uživaju u vašem kuhanju otkrijte kako se naš ajvar slaže s kokosovim mlijekom - (Riža s kokosovim mlijekom), te egzotičnim začinima, curry-jem, cimetom i muškatnim oraščićem.

Ajvar uprženi - blagi       Ajvar uprženi - ljuti

                       

                   

Paštete

Kruha i igara!