Ručak na odmoru

Okačite kuhaču o klin

Svestrana i brza Talianetta:Tjestenina savršena i u ljetnim uvjetima

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Opušteni ljetni stil života zahtijeva i jednostavan pristup prehrani i kuhanju, pa sebi i svojoj obitelji ugodite, brzim, jednostavnim, ali i ukusnima Talianettama!   

U žaru ljeta prija Podravka Talianetta

Bez imalo grižnje savjesti u najtoplijem godišnjem dobu prednost dajete jednostavnim i laganim, ali ne i manje finim jelima koja se k tome i vrlo lako i brzo spremaju. Primjerice, u uvjetima cjelodnevne sieste koja godi i našoj psihi i našem tijelu svoj boravak u kuhinji svedite na neophodni minimum i uz malu pomoć raznovrsnih Podravkinih Talianetta, tjestenina koje savršeno funkcioniraju i u ljetnim uvjetima.
Talianette su idealna baza za relaksirajuće gurmansko soliranje ili druženje u dvoje.
Talianetta tjestenine jednostavna su, ali okusom bogata mala jela (koja prolaze i kao maštoviti prilozi!) koja se spremaju brzo kao fast-food, a imaju okus i djelovanje slow-fooda.

One su svojevrsna jestiva baza za relaksirajuće gurmansko soliranje ili druženje u dvoje, s obitelji ili s prijateljima bilo kod kuće bilo na odmoru. Osim za uživanje za stolom, Talianette savršeno funkcioniraju i kao lunch-paket te se primjerice u lijepim i praktičnim staklenkama ili kutijama za hranu mogu ponijeti i na put, na piknik ili na plažu.

Uz malo vremena do puno pravog okusa!

Štoviše, kako nas kao što je to poznato, jela od tjestenine usrećuju (složeni ugljikohidrati potiču mozak na produkciju serotonina!) slasne Talianette ponesite i na posao kako bi smanjili stres uvjetovan kako obavezama tako i činjenicom da još uvijek niste među sretnicima koji su već na godišnjem odmoru.

Rezanci s umakom od gljiva s mladim lukom

Iako nam je za uživanje u brzom i jednostavnom, ali izbalansiranom i ukusnom obroku dovoljno i samo jedno pakiranje Talianette omiljenog okusa, s vremena na vrijeme počastite se i slasnim jelom spremljenim po najnovijim Coolkinim receptima u kojima glavnu ulogu imaju Talianette obogaćene slasnim biranim dodacima, sirevima, svježim povrćem, mesom i mirisnim mediteranskim začinskim biljem.

Rezanci s umakom od gljiva  Tjestenina sa 4 sira  Tjestenina sa špinatom i sirom

Primjerice za pravi ljetni morski užitak za stolom spremite „Tjesteninu sa špinatom, sirom i kozicama“, ili „Makaronima napoletana s pancetom“, vegetarijance oduševite „Tjesteninom sa 4 sira i butternut tikvom“, ili „Rezancima s umakom od gljiva, vina i vrhnja“. Ljubitelje mesnih jela pak raspametite  „Tjesteninom s lungićem, povrćem i gljivama“ ili „Makaronima bolognese s mozzarellom“.

Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!