Tjestenina

Svestrana Talijanka

Tjestenina svuda i u svakoj prilici

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Osim u slanim jelima poput torte od špageta ili muffinsa, tjestenina poput penna, tortellina i raviola može se koristiti i u pripremi ukusnih deserata.

Tjestenina svuda i u svakoj prilici


Popularna talijanska tjestenina odnedavno je najpopularnije jelo na svijetu, prvenstveno zbog cjenovne prihvatljivosti, dostupnosti, lakoće i brzine pripreme, ali i velike mogućnosti primjene u svakodnevnim jelima i obrocima. Pripremajući je prema vlastitim nahođenjima, ukusna je i bogata energijom čime daje osjećaj sitosti, a i ima dugačak rok trajanja iz kojeg razloga je uvijek možemo imati spremnu u ormaru za slučajeve kada je potrebno nešto brzo i jednostavno pripremiti bez dodatnog odlaska u kupovinu.Ostatak kuhanih
špageta od večeri prije možete iskoristiti u fritati.


Iako je uglavnom poznajemo kao klasičnu, kuhanu s različitim umacima i dodacima, danas se tjestenina u svim svojim oblicima koristi u pripremi i neobičnih, ali ukusnih jela od tjestenine, pa zašto ne bi svakodnevne obroke začinili pripremom jednog od sljedećih "neobičnih" jela od tjestenine.

1. Frittata sa špagetima

Ostatak kuhanih špageta od večeri prije možete iskoristiti u fritati. Dodatke za fritatu po želji stavite u tavu te nakon što omekšaju dodajte kuhane špagete te nakon nekoliko minuta tučena jaja.

2. Slana špageti torta

Umjesto klasičnih špageta s umakom od rajčice i povrća, špagete možete pripremiti u kalupu za kuglof te na nešto drugačiji i neobičan način uživati u klasičnom talijanskom jelu.

Spagete delikates by Pavloska - zorkazorka

3. Noodle puding

Ovaj židovski desert priprema se na način da se šećer, jaja, kiselo vrhnje i kravlji sir miješaju s kuhanom tjesteninom te peku u pećnici nakon čega se posipaju s mljevenim keksima.

4. Burger s tjesteninom

Burger s tjesteninom umjesto klasičnog peciva za burger koristi staklene rezance koji su prethodni kuhani i zapečeni u pećnici u obliku kruga.

5. Čokoladni tortelini

Punjeni ili ne, tortelini se umaču u topljenu čokoladu te mogu poslužiti kao desert s voćem ili šlagom.

6. Špageti muffins

Špageti muffins klasični su slani snack za okupljanje s prijateljima ili zanimljivo predjelo za obiteljski ručak.

7. Ravioli s mousseom od čokolade i riccota sirom

Za dobivanje deserta od tjestenine klasični talijanski ravioli mogu se napuniti mousseom od čokolade i riccota sirom (ili bilo kojim drugim punjenjem koji volite u desertima) i poslužiti uz šumsko voće.
 
Iako već obožavana i široko primjenjiva u jelima, tjestenina pripremljena na jedan od ovih načina dodatno povećava mogućnost njene primjene te jednostavnosti uporabe u kuhinji i svakodnevnim obrocima, posebice u slučajevima nedostatka vremena, namirnica i ideja.

                 Spaghetti   Umak baza za bolognese Penne   

 

 

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje