Uskrs

Prvo skuhaj, onda reci hop!

Bajkoviti uskršnji stol

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Ovaj Uskrs svoje ukućane i goste iznenadite i oduševite ne samo biranim i finim slanim i slatkim jelima, već i maštovitom dekoracijom svojeg blagdanskog stola.

Ovaj Uskrs svoje ukućane i goste iznenadite i oduševite ne samo biranim i finim slanim i slatkim jelima, već i maštovitom dekoracijom svojeg blagdanskog stola.

Primjerice, jednostavan, a efektan ukras za uskršnji stol je poveća staklena zdjela ili staklenka, etažer za kolače ili pak veća kartonska kutija za jaja, ispunjena pisanicama koje možete kombinirati i s cupcakesima, čoko figuricama i cvijećem.

Na sredini stola lijepo će izgledati i "starinska" drvena ili metalna kutija s manjim rascvjetalim lončanicama ili (i) začinskim biljem ili primjerice košarica s pisanicama složenim na velikoj glavici zelene salate ili s vezicama proljetnog povrća, rotkvica ili mladog luka.

Uzdahe će sigurno izmamiti i različite jestive, slatke i slane kreacije, stalak s raskošnom tortom s uskršnjim dekorom ili pak pladanj s tradicijskim kolačima, posebno pincama i pletenicama s pisanicama ili kuglofom (ukrasite ga preljevom od šećera u prahu i limuna posutim ušećerenim ljubičicama!).

 

Na stolu su dobrodošle i velike zdjele zelene ili voćne salate, koje u skladu s rascvjetalim blagdanom prije služenja izdašno pospite jestivim proljetnim cvjetićima, tratinčicama, ljubičicama i maćuhicama.

K tome, goste će oduševiti i male dekoracije, složene na tanjuru ili uz tanjur, posebno ako ih poslije mogu ponijeti kući. U tu svrhu pisanice, čokoladne figurice (možete im odstraniti i šareni papir!) te različite domaće ili kupovne prigodne slastice gostima "servirajte" na tanjuru s grančicama rascvjetale voćke ili na lijepim listovima salate ili kelja.

 

Pisanice možete posložiti i u čaše, na podlogu od bijelog ili smeđeg šećera te šarenih bombončića ili u šalice na malo kupovne papirnate zelene trave. Kako je Uskrs zbog svoje proljetne razigranosti i šarenila kao stvoren za jednostavne ali efektne dekoracije koje mogu nastati doslovno u zadnji čas, maštovite uskršnje ideje potražite na Coolinarici ili na Youtubeu.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...