Zimovanje

Uz Podravku nema zime!

Sasvim novo izdanje sarme

- Zanimljivost by coolinarika.com -

U ovoj modernoj verziji sarmice se ne moraju motati, iskoristivost kupusa je veća, a okrugli kalup jelu daje zanimljiv oblik.

1

Omiljeno tradicionalno jelo sarma - mljeveno meso s rižom i začinima zamotano u listove kiselog kupusa - doživjelo je svoju evoluciju pretvorivši se iz zamotuljaka u ukusnu tortu koja će oduševiti sve generacije. I dalje se radi o slanom jelu, no promjenom svog oblika i dodatkom još nekih sastojaka dolazi nam na stol jedno sasvim novo viđenje ovog jela.

Torta od sarme

Osim miješanog mljevenog mesa i riže te kiselog kupusa, gosti u ovom kreativnom izdanju sarme bit će šampinjoni i mrkva. Nezaobilazni Fant za sarmu i punjenu papriku povezat će ih sve svojim idealnim omjerom začina, a malo pancete dodati onaj pravi šmek.

Torta od sarme

Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i ostavite neka stoji nekoliko minuta.

Torta od sarme

Na ulju popecite pancetu narezanu na kockice i dodajte šampinjone narezane na listiće. Pirjajte dok tekućina ne ispari, pa maknite s vatre.

Torta od sarme

Smjesi dodajte naribanu mrkvu, mljeveno meso, rižu, vino i pripremljeni Fant. Sve dobro promiješajte.

Torta od sarme

U okruglu posudu (O 24 cm) posložite listove kupusa (kao dno torte) tako da pokrijete i obod.

Torta od sarme

Preko njih nanesite smjesu i poravnajte te prekrijte listovima kupusa. Pecite na 180 °C oko 60 minuta.

U ovoj modernoj verziji sarmice se ne moraju motati, iskoristivost kupusa je veća, a okrugli kalup jelu daje zanimljiv oblik. Ukoliko kod posluživanja jelo narežete u obliku šnita torte, njegova vizualna privlačnost bit će uistinu pozivnica na isprobavanje. Poslužite uz pire krumpir.

Dobar tek!

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma