Gulaš

Inspirirani tradicijom

Dani u znaku gulaša

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Istaknut mesni okus i fini umak dobit ćete slijedeći jednostavne upute za pečenje u vrećici koje gulašu daje jedinstven okus. Priprema gulaša u pećnici ostavlja vam slobodne ruke i vrijeme za druge aktivosti.

1

Kotlić kao izazov

Na Danima gljiva u Ravnoj Gori prošle se godine ekipa Coolinarike uistinu proslavila svojim kotlićem i okitila zavidnim prvim mjestom. Pobjednički duh nošen dobrom vibrom prijateljstava s Coolinarike i ove ih je godine ohrabrio na prijavu. Želimo im mnogo uspjeha u natjecanju, a svi vi željni boravka na otvorenom, u hladu stoljetnih šuma nedaleko Ravne Gore, možete se prijaviti na ovo kulinarsko natjecanje, ali i na 5. cool okupljanje u Ravnoj Gori. Povedite obitelj, prošećite živopisnim krajolikom, berite ljekovito bilje, šumske plodove, provezite se biciklom i uživajte u gastro druženju s dragim cool frendovima.

Umjetnost kuhanja gulaša

Iako nam prošlogodišnja pobjednička ekipa nije htjela otkriti tajni sastojak pripreme svog gulaša, evidentno je da je za dobar gulaš ipak potrebno ono nešto. U stalnoj potrazi za novim kulinarskim rješenjima predstavljamo vam ideju koju svatko može isprobati kod kuće. No ključ je da imate pećnicu. Iako neki možda smatraju da je ona prvenstveno namijenjena ljubiteljima kolača, ni mesoljupci je se ne bi tako lako odrekli. Jer osim pečenja, u njoj se mogu spremati i mesna jela koja se jedu žlicom. Zanima vas kako?

Fini gulaš iz pećnice

Gulas iz pećnice 1

Meso po izboru (svinjetina, piletina, puretina...) operite i narežite na kockice. Mrkvu ogulite, operite i narežite na kolutiće, a oguljeni i oprani krumpir na kocke.

Gulas iz pećnice 2

Meso i povrće stavite u vrećicu za pečenje, dodajte sadržaj vrećice Fanta za gulaš iz pećnice, koji ste razmutili u 300 ml mlake vode.

Gulas iz pećnice 3

Vrećicu zatvorite priloženom vezicom, oko 2 cm od ruba. Sadržaj vrećice pažljivo protresite da bi se mješavina ravnomjerno rasporedila. Vrećicu položite u posudu za pečenje i na vrhu probodite iglom nekoliko puta. Pecite 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 200° C.

Gulas iz pećnice 4

Pečeno jelo izvadite iz pećnice i pažljivo razrežite vrećicu da se ne biste opekli parom. Istresite sadržaj vrećice i poslužite uz sezonsku salatu. Ukoliko koristite goveđe meso, vrijeme pečenja u pećnici produžite za 15 minuta.

Dobar tek!

Fini gulaš iz pećnice

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh