Mmmmm…. fino kao piletina!

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Kako bi uživali u kuhanju i uštedjeli vrijeme koje nemate, Podravka donosi rješenje spravljeno od biranih, svježih namirnica, kuhanih strpljivo i pažljivo kako bi se postigla željena konzistencija i punoća okusa – domaći kokošji temeljac.

Jedna od najpopularnijih vrsta mesa, čija popularnost i dalje vrtoglavo raste u cijelom svijetu jest upravo - piletina. Danas, u svim kuhinjama svijeta, postoje nebrojeni recepti za kulinarske specijalitete s piletinom. U kuhinjama naših baka, ali i u većini svjetskih tradicionalnih kuhinja, pileće juhice su imale važnu ulogu u pripremi hrane te su se kao svojevrsni lijek savjetovale za brži oporavak.

Lagana priprema piletine

S dolaskom toplih i sunčanih dana, ali i ljetnih vrućina brojni ljubitelji kulinarstva posežu upravo za piletinom. Lagana priprema, bez potrebnog predznanja i što je najvažnije, činjenica da je savršen prilog uz gotovo sve namirnice lansirale su je među prvi izbor mesa brojnih kuhara.

Preporuča se pri dijetalnim prehranama jer je lako probavljiva, sadrži malu količinu zasićenih masnih kiselina, a dobar je izvor nekih vitamina i minerala i proteina. Ukratko, namijenjena je svima, a posebno mladim ženama i obiteljima koje žele nešto brzo i nadasve ukusno, onima koji vole i žele kuhati, a nekako su uvijek u žurbi.

Tjestenina s tikvicama, piletinom i kozjim sirom

Pileća prsa oblikovana u džepiće, napunjena smjesom od sira, zelenog dijela mladog luka, peršina i origana u kombinaciji s bijelim vinom poslužite s tjesteninom i uživajte.

S obzirom kako je proljeće vrijeme kad u ponudi imamo i najfinije povrće, brojni gastroljupci se odlučuju na pripremu finih rižota s piletinom, pilećih medaljona, tjestenina s piletinom i povrćem, raznih salata, juha i slično.

Kulinarska ideja s domaćim okusom

No, za većinu recepata s piletinom potreban je i vrhunski pileći temeljac. U užurbanom svijetu današnjice, rijetki zaista i posjeduju vrijeme koje je potrebno da se kvalitetan temeljac pripremi.

Vrhunski temeljci kuhaju se dugo i polagano, na najlakšoj vatri, najčešće preko šest sati, a nerijetko i cijelu noć. Kako bi uživali u kuhanju i uštedjeli vrijeme koje nemate, Podravka donosi rješenje spravljeno od biranih, svježih namirnica, kuhanih strpljivo i pažljivo kako bi se postigla željena konzistencija i punoća okusa – domaći kokošji temeljac.

Iznenadite svoju obitelj već danas, okusom koji se topi u ustima. Kulinarskom idejom s domaćim okusom, bez dodanih pojačivača okusa i konzervansa.

Pripremite brzo i jednostavno omiljeni recept s piletinom ili pak izaberite našu preporuku: Pureći medaljoni u umaku koja će se naći na vašem obiteljskom stolu za samo 35 minuta.

Pureći medaljoni u umaku

Pureći medaljoni pripremljeni na mediteranski način savršen su odabir laganog jela uz koje se fantastično uklapa kremasti pire krumpir.

Za dobre stvari u životu treba samo otvoriti srce!

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće