12 ukusnih recepata s Vegetom koji će razveseliti vaše nepce

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Za sve kuharice i kuhare, te one koji to žele postati, odabrali smo jedinstvene Vegetine recepte s kojima ćete isprobati nove izazove i pripremiti raznolike okuse.

Više od pedeset godina, Vegeta je jedinstven i neizostavan dodatak jelima, a svoju savršenu kombinaciju sušenog prirodnog povrća i začina, prepoznali su mnogi zaljubljenici u gastronomiju. Koliko puta ste poželjeli pripremiti nešto novo i drugačije, ali vam je ponestalo ideja? Ili ste htjeli produbiti vaše kulinarske vještine, a niste imali inspiracije?

Za sve kuharice i kuhare, te one koji to žele postati, odabrali smo jedinstvene Vegetine recepte s kojima ćete isprobati nove izazove i pripremiti raznolike okuse. Ova će jela na kraju oduševiti vašu obitelj, prijatelje i vas.

1. Juha od špinata i komorača

Svaki kvalitetni ručak započinje s toplom juhom, a bogatstvo okusa špinata i komorača dodatno će vas osvježiti.

2. Fina juha od bundeve

Za sve ljubitelje krem juha, ovaj zanimljiv i jednostavan recept bit će pravo
otkriće za vaše ukućane i prijatelje. S razlogom se ovaj jušni specijalitet zove Fina juha od bundeve.

3. Brzo jelo od teletine i povrća

Kako u samo 40 minuta spremiti kvalitetno i ukusno jelo? Evo odgovora i kombinacije: riža, široki rezanci, teleći odrezak, crvena i zelena paprika, mahune, tikvice i jedna žlica Vegete.

4. Uskršnji kare s majčinom dušicom

Kako biste na vrijeme osigurali ideju za uskršnji obiteljski ručak, donosimo recept koji je kao stvoren za šest osoba. Ovaj zanimljivi recept će svakako istaknuti vaše kulinarsko umijeće.

5. Burgeri od tunjevine

Najmlađe ukućane uvijek ćete razveseliti hamburgerima. Mamin domaći recept s ukusnom tunom, najbolja je zamjena za sveprisutni "fast food".

6. Pohani šaran

Riba bi najmanje jednom tjedno trebala biti na našem stolu. Šaran je jedna od najvažnijih slatkovodnih riba i bez sumnje je pravi izbor za obiteljski ručak. Uz Vegetu, radost će biti još veća.

7. Piletina s jabukom i crvenim radičem

Kuhari su pripremu ovog jela nazvali pravom kulinarskom avanturom. Jabuke su zbog svoje arome i više nego zanimljiv dodatak pečenim jelima.

8. Rolada od mljevenog mesa

Za pripremu rolade od mljevenom mesa će vam trebati malo više vremena, ali će se na kraju taj trud isplatiti. To će vam bez sumnje potvrditi vaši gosti ili ukućani.

9. Pastirska pita

Shepard's pie ili pastirska pita, tradicionalno je britansko jelo koje se nekad, kako i samo ime govori pripremalo za pastire. Kako iskoristiti Vegetu i koja je tajna pripreme ovog tradicionalnog jela, saznajte iz recepta.

10. Pita sa šampinjonima

Budući da nam uskoro dolazi proljeće, evo i jednog laganog prikladnog jela. Pita s nadjevom od šampinjona, vratine i ribanog sira, nije zahtjevna za pripremu i može se poslužiti toplo ili hladno.

11. Salata od slanutka i pečene rajčice

Mnogo povrća i drugih hranjivih sastojaka, odličan su izbor za vegetarijance, ali i za sve ljubitelje kvalitetnog obroka koji ponekad traže predah od mesa. Salata od slanutka i pečene rajčice je odlična alternativa.

 12. Salata od quinoe i povrća

Na kraju nešto za ljubitelje egzotičnih jela. Quinoa je žitarica koju je stari narod Inka često koristio kao dodatak svojim jelima. Zbog mnoštva proteina, vitamina i dijetalnih vlakana, quinoa se i danas često koristi. Na koji način pripremiti tu hranjivu žitaricu u kombinaciji s povrćem, mozzarellom i Vegetom, saznajte iz recepta.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.