Slastice i kolači

Slatka napast

Svestrani Gussnel

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Jeste li znali da brašno ima slabiju moć zgušnjavanja jela od svoje alternative - kukuruznog škroba?

Svestrani Gussnel

Mnoga jela teško da bismo i mogli zamisliti bez dodatka brašna, no postoji način na koji jela s brašnom mogu biti lakša i prozračnija. Evo nekoliko kratkih informacija o prednostima primjene škroba u jelima.

Gussnel 1Bijela roladaU pripremi biskvita, dodatkom dijela škroba umjesto brašna, biskvit će postati ujednačeniji, finiji i mekši. Razlog tome je što standardno brašno sadrži  gluten, a smanjenje udjela glutena pozitivno utječe na teksturu biskvita. Isprobajte prozračnu Bijelu roladu.

Gussnel 4Ledene mak kocke


Kreme na bazi mlijeka s Gussnelom bit će sjajne i glatke, a škrob neće prikriti aromu kreme. Lagane Ledene mak kocke topit će se pod vašim nepcem!

Gussnel 2Fini gulaš s teletinom

 
Gussnel je vrlo koristan kod zgušnjavanja umaka zbog svojstva bubrenja u vrućoj tekućini prilikom kuhanja. Ugustite i primjerice ovakav Fini gulaš s teletinom.

Gussnel 3Varivo od graška


Umjesto teške zaprške, varivo završite dodavanjem malo škroba razmućenog u vodi. Važno je samo da voda u kojoj ga razmućujete bude hladna kako se ne bi stvorile grudice prilikom dodavanja u vrući umak ili varivo.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma